Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

XGirl (profil)

XGirl pro náš web napsala historicky první povídku, čímž odstartovala celou povídkářskou sekci, kterou později obohatila ještě o vysvětlení ratingu a kategorií povídek. Tato dlouholetá fanynka Akt X vlastní rozsáhlou sbírku nejrůznějších komiksů, knih, her, kartiček, videokazet a DVD. Vedle scanů legendárního XMagazínu z roku 1997 čtenářům zprostředkovala hned několik komiksů; především zajímavou trilogií Khobkův nářek, Crescit Eundo a Brief Authority a ve dvou verzích – v originální i české – také nové komiksy z listopadu 2008, února 2009 a března 2009. Značnou část obsahu našeho webu tvoří taktéž její shrnující články; ve společnosti XGirl jsme se již např. podívali do šatníku Scullyové, Muldera a Skinnera, nebo si připomněli některá bolestivá zranění našich agentů. V dosud nejnovějším shrnujícím článku jsme se ve společnosti Muldera a Scullyové vypravili do ložnice a připomněli si sex v Aktech X. XGirl, která ve volném čase spravuje web chovatelské stanice egyptianmau.cz a pracuje na vlastních webových stránkách korralky.ic.cz, má další informace uvedeny ve svém profilu na serveru lide.cz.

korralky_a.png

:: Přečtěte si profily dalších autorů povídek: nabaa | luca | G.Logan | XGirl ::

Vztah k Aktům X:

XGirl je shipper, charakterem se podobá Mulderovi a její nejoblíbenější mytologickou postavou je Muž s cigaretou. Její nejoblíbenější série Akt X je čtvrtá a mezi nejlepší epizody seriálu řadí Post-Modern Prometheus, Detour, Irresistible, Paper Hearts a Release. Z mytologie má nejraději klasické díly Anasazi/Paper Clip/Blessing Way, Tunguska/Terma a Gethsemany/Re­dux/Redux II.

profil_xgirl_a.jpg

Vlastní blog:

  • Sex v Aktech X (20. října 2010) – Akta X byla od samého začátku tvořena jako seriál pro dospělé, a nejednou se stalo, že i přesto některé scény a epizody jen stěží procházely americkou cenzurou (jmenovitě The Host a Home, kvůli přílišné explicitě) a nebýt Chrise Cartera, o nezapomenutelné nechuťárny by tak fanoušci byli ochuzeni. O slizu, useknutých hlavách a zamordovaných dětech si ale povíme třeba někdy příště. Další věcí, na kterou je americká veřejnost poměrně citlivá, je totiž překvapivě sex, nahota a věci s tím související. A protože samotný název seriálu se stal nesčetněkrát předlohou pro porno parodie a názvy užívané v erotickém průmyslu (každý už určitě viděl variace na Akty X, Akta SEX atd.), stálo by za to zjistit, jak si vlastně samotný originál na tomto poli stojí. Californication, se záplavou nahých zadků, prsou, a postelových scén to sice není… o co je však sex zobrazován méně explicitně, o to temnější pohnutky k němu vedou a o to častěji to končí tragicky. Kompletní článek je zde.

  • Šatník zástupce ředitele Skinnera (15. srpna 2009) – Když se mluví o Aktech X, velmi často se zapomíná, že tento seriál není jen o Mulderovi a Scullyové, ale i o dalších neméně zajímavých postavách. A určitě se nebudu mýlit, když řeknu, že jednou z nejdůležitějších je místoředitel Walter Skinner, který se objevil v celých 77 epizodách. A tak jsem pro další díl šatníkové inspekce vybrala právě jeho… Kompletní článek je zde.

  • Úrazy agentů FBI (6. dubna 2009) – Čím více hrdina trpí, tím je přitažlivější, řekl kdysi Anton Pavlovič Čechov a tento okřídlený citát by si mohli tvůrci Akt X dát zarámovat. Za devět let trvání seriálu a dva filmy navrch nechali své hrdiny projít tolika různými útrapami, že je skoro zázrak, že ve druhém filmu jsou oba ještě vcelku a vypadají k světu. Agent Mulder byl totiž v 61 epizodách seriálu nějak poraněn, ohrožen, nebo alespoň dostal pár facek. Když uvážíme, že Mulder se objeví ve 176 epizodách, vychází nám,… Kompletní článek je zde.

  • Šatník agentky Scullyové (15. února 2009) – Zmapovat šatník agentky Scullyové bylo mnohem těžší, než se na první pohled zdálo, protože počet kostýmů, které vystřídala je téměř neuvěřitelný. Hned na úvod je třeba podotknout, že styl oblékání Scullyové prošel od první epizody až po konec seriálu obrovskou změnou k lepšímu a ona z nevýrazné usedlé holky rozkvetla v nádhernou ženu, která má šmrnc… Kompletní článek je zde.

  • Šatník agenta Muldera (2. února 2009) – Asi všichni víme, že Fox Mulder coby agent FBI nosí jako „uniformu“ oblek a kravatu a Dana Scullyová halenku a kostýmek. Ale když jsem viděla FX dokument o oblékání hlavních představitelů, zamyslela jsem se nad kostýmy v Aktech X hlouběji. Šlo by vůbec všechny najít? Šlo, i když zejména v pozdějších sériích, kdy začaly být v módě kravaty s jemným vzorkem, nebo jednobarevné je určování těžší… Kompletní článek je zde.

profil_xgirl_b.jpg

Výběr povídek:

Tento článek byl zveřejněn 1.1.2009 v 0:00 v kategorii Profily povídkářů.

Komentáře: 3

  1. Angipe napsal(a) 22.1.2009 v 0:23

    Nepocházi XGirl náááhodou z České Kamenice a nepořádá nááááhodou srazy X maniaků? :)

  2. xgirl napsal(a) 22.1.2009 v 8:20

    Nene, z České sice jo, ale Třebové, Kamenice je ode mne skoro 300 km daleko. Ale prakticky všech srazů tam jsem se zúčastnila:-) Ty taky?

  3. Natasha-web napsal(a) 16.12.2009 v 9:18

    preco nie:)

Řekněte nám svůj názor!