Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

Ananas (povídka)

autorka Leslie Cummings | překlad XGirl

povidka_ananas.jpg

Scullyová seděla na jejich lavičce, se svým partnerem a pozorovala klidnou vodu v korytu. Okolo chodili turisté – někteří s foťáky, někteří jen tak ruku v ruce a kochali se romantickou vyhlídkou. Scullyová se v myšlenkách pozastavila nad tím, jak někomu může připadat Washington D.C. romantický. Ať si pod tím představuje cokoli.

Z přemýšlení ji vytrhlo říhnutí osoby, která seděla vedle ní. Otočila se a nasadila pobouřený výraz.

„Promiň“ omluvil se Mulder a vrátil se ke steaku se sýrem. Scullyová se otřásla, když si představila všechen ten tuk, co se lepí na stěny Mulderovch cév a zpomaluje krevní oběh. Jak může někdo jíst něco, co doslova plavalo v tuku a mastnotě? Pro sebe si pomyslela, že i když je salát možná nudný a bez chuti, je alespoň zdravější.

A tak se vrátila k uždibování svého kuřecího salátu a sledování hemžení okolo řeky. Dávala bezmyšlenkovitě salátové listy do úst, žvýkala, polykala a vychutnávala si je . Ukousla si další sousto.

Mulder pomalu míchal svůj ledový čaj brčkem a Scullyová mezitím dojedla salát a natáhla se doleva pro malou plastovou krabičku Chvíli se rozhlížela po vidličce, a pak odklopila bílé víčko. Hned ale zklamaně protáhla obličej a vzdychla. Místo objednaného ovocného salátu byly uvnitř jen plátky ananasu. Trochu vztekle se uvnitř přehrabovala vidličkou.

Mulder si hned všiml hmatatelné změny v její náladě a přemítal, co se pokazilo.

„Chtěla jsem ovocný salát, a ten chytrák u pultu mi dal jen ananasové plátky“. Ukázala obsah krabičky Mulderovi a znovu povzdychla. Už už ho chtěla schroupnout mezi zuby, když si všimla, že je to úplně jiný ananas, než se běžně v rychlém občerstvení dávají. Nebyl tvrdý a nedozrálý, ale křehký a šťavnatý.

Křivka jejích rtů se změnila v úsměv a její partner se na ní fascinovaně díval. Ten pohyb čelistí ho přitahoval, jeho chřípí nasálo vůni čerstvého ovoce a i jemu bylo najednou příjemně. Scullyová si uvědomila, že nemá soudit ovoce, dokud ho neochutnala.

Mulder se na ni pořád ještě díval s otevřenou pusou a když ho Scullyová přistihla, rychle se usmál.

„Nedáš mi ochutnat?“ zeptal se Mulder a přisunul se k ní blíž. Opřel si ruku o lavičku, hned vedle jejího levého stehna. Podívala se dolů, posoudila rychle polohu jeho ruky a pak se mu znova zadívala do očí.

„No když mě hezky poprosíš“ řekla, nabodla další kousek, a zakousla se do něj. Velmi pomalu.

Mulder se usmál a zašeptal jí do ucha. „Scullyová, byl bych ti na do smrti vděčný, kdyby ses se mnou rozdělila o kousek ananasu,“ olízl si rty a čekala na její reakci. Jeho mysl pracovala rychlostí sto kilometrů v hodině, doufal, že Scullyová na jeho hru přistoupí.

„Když jsi tak hezky poprosil“ odpověděla, zvedla krabičku a nabídla mu kousek. On sjel z jejích očí na ovoce a zamračil se. Když se s ním jeho partnerka nechce přímo rozdělit, dobrá tedy. Vzal mezi prsty jeden plátek a zakousl se do něj, dával ale dobrý pozor, jestli se na něj Scullyová dívá.

„Mmmmm“ řekl, když ho dožvýkal. Důkladně si olízl rty.

„Dobré?“ zeptala se Scullyová, i když už předem znala odpověď.

„Vynikající“. Odpověděl Mulder, zabalil zbytky své kalorické bomby do papíru a odkráčel k nejbližšímu odpadkovému koši aby ho zahodil. Když se vrátil, posadil se ke své partnerce o poznání blíž.

„Víš, Scullyvoá, to je spousta ananasu, jsi si jistá, že to dokážeš sníst… sama?“ nadzdvihl laškovně obočí.

Scullyová se otočila k němu a neposlušný pramínek vlasů jí spadl do čela. Tak rád by natáhl ruku a dal jí ho zpátky za ucho, ale věděl, že je už teď na dost tenkém ledě.

„To víš že se s tebou o ten ananas rozdělím, Muldere…ale příště platíš ty.“ opáčila s úsměvem, a už už chtěla vidličkou napíchnout další kousek, když Mulder vzal do prstů jeden dílek a podal jí ho k ústům. Scullyová nadzdvihla překvapeně obočí až někam do půl čela, a očima přelétla od Mulderových očí, které se ďábelsky leskly, až k jeho prstům. Po ruce mu stékala šťáva, ale přesto čekal až jak se Scullyová rozhodne.

Téměř nepatrně pootevřela ústa a Mulder to vzal jako jasné ano. Zvedl ruku a vsunul jí ananas mezi rty, aniž by s ní přerušil oční kontakt.

Po tváři se jí rozlil úsměv, ale ne ten Scullyovský malý úsměv ale pořádný, velký od ucha k uchu, vyvolaný uspokojením. Na chvilku zavřela oči a vychutnávala si ten pocit, který v ní chuť ovoce vyvolala. Mulder se zachichotal a začal jí krmit dalším kouskem.

Ona se taky zaculila a jedním kouskem začala krmit Muldera.

Po bradě Scullyové stékala stružka ananasové šťávy a Mulder jí stíral svým palcem, ze kterého posléze lepivou šťávu pečlivě slízal.

Oči Scullyové těkaly okolo a Mulder nedokázal rozeznávat jaké pocity se v nich odráží. Byla bez dechu, naprosto bez dechu. Užaslá nad tím, co se stalo zrychleně dýchala a hladově očekávala další Mulderův pohyb.

Podíval se na ni zpod přivřených víček a usmál se. Nebyl to přátelský nebo milý úsměv, ale záhadný ďábelský úšklebek, který ukazoval, že má co skrývat.

Scullyová se znovu zadívala na krabičku na svém klíně a uvědomila si, že už jim zbyl jen poslední kousek ananasu. Zadívala se na partnera, přemýšlela, jak se o něj rozdělí… viděla, že on se taky dívá na ananas… a že ho bere do ruky.

Nesnesitelně pomalu ho přibližoval k jejím ústům, a ona si ho vděčně vzala. Znovu se jí samy od sebe zavřely oči nad tou sametovou chutí.

Mulder se naklonil blíž, až Scullyová cítila jeho horký dech na své tváři. Zachvěla se nad tou nenadálou blízkostí. Už se chtěla zeptat, co to dělá, když se jeho rty spojily s jejími a jeho jazyk pronikl do jejích horkých a sladkých úst.

Jak věděl, že nebude proti tomu?

Tady, v tom sladkém místě se spolu rozdělili o ananas, a chuť sebe navzájem a toužili ochutnat víc a víc… víc. Dlaně Scullyové se zatoulaly až do Mulderových vlasů a přitahovala si ho blíž k sobě. Nevěděla co se to s ní děje, ale nedokázala tomu vzdorovat.

Když se od sebe konečně dokázali odtrhnout, byli celí udýchaní. Oba pořád chtěli víc. Jejich oči se setkaly a a ona věděla, že to co se právě stalo nemůže popřít. V duchu si vynadala za to, že dopustila aby se něco tak osobního stalo před lidmi na veřejnosti. Naštěstí si toho ale nikdo nevšiml.

Zavřela oči a snažila se ovládnout pocity, které v ní vřely. Když se jí to podařilo a znovu se soustředila na svět okolo sebe, viděla Muldera, jak se na ní usmívá a olizuje si rty. Naklonil se k ní a zašeptal jí do ucha.

„Příště si koupíme vodní meloun“

Tento článek byl zveřejněn 1.4.2008 v 0:46 v kategorii Povídky.

Komentáře: 23

  1. K.H. napsal(a) 1.4.2008 v 7:32

    ahojda.je to fakt super, jen piš piš dál.krásně se to čte.

  2. STj napsal(a) 1.4.2008 v 8:22

    Nechci tě odradit od dalších překladů, ale tohle je opravdu příšernost. Nechápu jak někdo může tento text ještě spojovat s Akty X. A to jsi minule slibovala něco „akčnějšího“ :-(

  3. k212 napsal(a) 1.4.2008 v 8:40

    Wow … tak tohle bylo po ránu skutečně výživné a šťavnaté. Velmi vtipná a povedená shippy růžovka :-D

  4. Viericka napsal(a) 1.4.2008 v 8:43

    Ja som sa nahodou dobre zasmiala.. Az na tu cast, kde pises ako Scully steka stava po brade.. Fuuuuuj… :D:D:D:D

  5. PetraZelva napsal(a) 1.4.2008 v 8:48

    To je drsna romantika. Ale netvrdim, ze mi to vadi. Spis naopak ;)

  6. mona lisa napsal(a) 1.4.2008 v 9:14

    ak by pribeh dalej pokracoval na tej lavicke (nad 18 rokov)- nemalo by to chybu…Inac tomu nic nechyba.

  7. haci napsal(a) 1.4.2008 v 9:50

    Já jsem móóóc shippy a tak se mi to líbí, takže jen dodám – překládej, překládej dál. Já si něco přeložím, ale trvá mi to dlouho a některé věci mi stejně uniknou

  8. nabaa napsal(a) 1.4.2008 v 10:01

    Já bych si dala ananaaaaaaaas!:oD

  9. haci napsal(a) 1.4.2008 v 10:10

    nabaa: s Mulderem?

  10. xgirl napsal(a) 1.4.2008 v 10:34

    Tohle někdo hodil na Lapiduch, že je ta povídka vtipná, tak jsem to při prvním čtení zároveň i překládala. No večerníček na dobrou, do akčnější věci jsem se už pustila – vzpomněla jsem si že se mi kdysi moc líbila povídka Floaters (k nalezení na Gossamer), tam je i vyloženě XF zápletka. Ale hned dneska to nebude, je to dlouhý:-D

  11. peta111 napsal(a) 1.4.2008 v 11:19

    XGirl: Nevadí. Budeme se všichni těšit. Obdivuju tě, že tak dokážeš hned a rychle překládat. Každopádně pokračuj, střídej večerníčky s akčnějšími kousky a staneš se naší dvorní překladatelkou!!!

  12. xgirl napsal(a) 1.4.2008 v 13:32

    Díky moc, za všechnu tu chválu, překládám samozřejmě dál, teď dělám tu XFiles případovou věcičku, ale má to 76 stránek, tak musíte být trpěliví. Jen si už přesně nepamatuju, jestli tam náhodou není nějaká NC 17 sexuální scéna, ale doufám, že ne. JInak snad se vám to bude líbit, začíná to jako klasický případ pro XF, všetně předtitulkové sekvence s vraždou…

  13. nabaa napsal(a) 1.4.2008 v 13:49

    haci: Klidně i sama, ale uznávám, že s Mulderem by to bylo lepší.:oD

  14. monkax napsal(a) 1.4.2008 v 14:22

    Mě se povídka taky moc líbila :-) Dát si s Mulderem ananas, to je krásná představa :-)

  15. kultx napsal(a) 1.4.2008 v 15:42

    Opět opravdu skvělá práce! XGirl je tak plodná ;-) že ještě jednu nebo dvě povídky a udělám jí samostatnou sekci v horní liště…

  16. Angelitos napsal(a) 1.4.2008 v 15:46

    :D:D:D:D:D dobrá sranda no :D jako je to fakt kravina :D ale tím větší sranda :D

  17. Arte napsal(a) 1.4.2008 v 17:25

    Teda, taky píšu a jen tak si vymýšlím, ale převýšlím, že bych mohla taky „něco“ napsat… Ale na shipperství moc nejsem :)

  18. Efa_X napsal(a) 1.4.2008 v 18:04

    Ahoj, jsem ráda, že se většině z vás povídka Ananas líbila. Našla jsem ji, když jsem pročítala povídky na krycek.gossamer­.org. A tahle se mi zdála tak mile rozverná :-)

  19. xgirl napsal(a) 1.4.2008 v 18:34

    Jen pište pište, Krycek sem snad brzy dá návod jak povídky dát na net – klidně využívejte už založený adresář na volny.cz, dát tam povídku zvládne opravdu každý. A že nejsi na shipperství? Tím líp, aspoň budou povídky rozmanité a pestré, ne?

  20. Nettiex napsal(a) 1.4.2008 v 19:10

    Pěkná povídka…jojo, pro shippy fandy( jako já) fakt super. Doufám, že tu budou i další takové :)

  21. mona lisa napsal(a) 1.4.2008 v 19:10

    Kto ma rad MSR fanfic – mam odkaz na web-stranku, up-datovanu skoro kazdy den.
    http://www.fanfiction.net/tv/X-Files

    Dalsie fanfic up-datovane tak raz do roka – KidFic – ohladne Williama, alebo inych deti Muldera a Scully:
    http://www.geocities.com/…ryfiles.html

    Dalsia stranka ohladne Willa: http://cleigh6.tripod.com/

    Najlepsi je Gossamer Project – je to tam rozdelen napr. podla nazviov epizod.

  22. lálina napsal(a) 3.4.2008 v 15:11

    To má šťávu! :-D

  23. Petraela napsal(a) 19.3.2009 v 17:07

    ja ananás nemusím, ale po tomto mám na neho chuť… alebo na Muldera?

Řekněte nám svůj názor!