Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

Akta X 2: Názor na film po třech dnech

Akta X: Chci uvěřit je velmi rozporuplný film. I přesto, že jsem na tento film v úterý 22. července 2008 napsal recenzi, musím říct, že spousta věcí zůstala nevyřčena a já bych se k nim touto cestou rád vyjádřil. Navíc se mi leccos během těch posledních tří dnů uleželo v hlavě a já to mohu konečně v klidu a bez emocí prezentovat. A dřív, než začnu, pamatujte na dvě věci. Svoji recenzi rozhodně neberu zpět a vše, co v ní zaznělo, byla pravda tehdy i teď. Tou druhou věcí je pak varování před spoilery, které v textu můžete najít.

xfiles2_promo_04_07_2008_f_small.jpg

:: DALŠÍ ZAJÍMAVÉ NÁZORY NALEZNETE V KOMENTÁŘÍCH POD TÍMTO ČLÁNKEM ::

Svoje hodnocení měnit nechci, film se mi líbil a ohodnotil jsem ho 80ti procenty. Jako jednu z nejzápornějších stránek filmu jsem označil režisérova tvrzení, že nová Akta X budou „nadpřirozeným samostatně stojícím thrillerem“ (stand-alone supernatural horror). V těchto čtyřech slovech jsou hned dvě lži. Film je sice postaven jako samostatně stojící epizoda, což ale paradoxně neznamená, že jsou druhá filmová Akta X pro všechny diváky, tedy i pro ty, které seriál a celý fenomén jménem Akta X nezasáhl. Ačkoliv Chris Carter tvrdil něco úplně jiného, film je určen především pro fanoušky seriálu, respektive pro fandy Muldera, Scullyové a jejich společného vztahu. Jedna dívka na zahraničním fóru to napsala přesně: „Tento film je milostným dopisem pro všechny shippery.“ Pod něco takového se naprosto podepisuji, protože je to zkrátka pravda. Ano, ve filmu najdeme vyšetřování FBI, najdeme tam i napínavé scény a honičky, ale především tam najdeme skvělé rozhovory a scény mezi Mulderem a Scullyovou, které jako by byly vystřiženy z těch nejlepších sezón seriálu Akta X. Krom toho v novém filmu najdeme i plno narážek na seriál, z nichž polovinu nefanoušci nepochopí. O tomhle jsem se už ale více rozepisoval v textu recenze, takže to nebudu dále rozebírat a přesuneme se na druhý velký problém nových Akt X.

xfiles2_promo_04_07_2008_k_small.jpg

Po celou dobu, která předcházela uvedení do kin, tvůrci o filmu hovořili jako o nadpřirozeném hororu. Drsný thriller s mnoha velmi nechutnými momenty to jistě je, ale nadpřirozeno či nějaké ty paranormální jevy by zde nenašel ani Columbo. Neříkám, že je to takhle špatně, jen je velká škoda, že se v tomto duchu scénáristé po celou dobu vyjadřovali. Přeci to nebylo vůbec nutné – Akta X, to nejsou jen vlkodlaci, upíři, mimozemšťané a monstra, jsou to také obyčejní lidé typu Donalda Pfastera, kteří svými skutky připomínají ty nejnelidštější zrůdy. Někoho podobného jsme nakonec dočkali i ve druhém filmu, ačkoliv celý příběh mohl být ještě podstatněji vypracován. Je velká škoda, že film trvá jen 105 minut – tvůrci se v něm totiž nezaměřili jen na vyšetřování zmizení několika žen, ale také na postavu agentky Scullyové, která ve své práci svádí bitvu nejen se svými nadřízenými, ale také s vlastní vírou v Boha. A tímto se dostáváme k třetímu (a poslednímu) velkému problému – příběh a vůbec všechno dění okolo filmu bylo úzkostlivě tajeno (jak je u Akt X dobrým zvykem). Ovšem po zhlédnutí filmu mě docela překvapuje, že tvůrci relativně obyčejný příběh tolik utajovali. Zde je však otázkou, nakolik to bylo zásluhou Cartera a nakolik producentů ze společnosti 20th Century Fox. Ale opakuji, příběh rozhodně není špatný a líbil se mi, jen jsme kvůli tomu informačnímu embargu asi všichni čekali víc.

xfiles2_promo_04_07_2008_b_small.jpg

Přiznám se, že když v kině běžely závěrečné titulky, tak jsem měl rozpačité pocity. Ne kvůli tomu, že bych čekal víc nebo míň, předně jsem od tohoto filmu čekal úplně něco jiného. A už jen z reakcí i těch nejvěrnějších fandů jsem tak nějak vycítil, že podobná očekávání měli téměř všichni. Trochu se bojím toho, že vlastně nikdo (ani zapřísáhlý fanoušek) nebude po zhlédnutí druhého filmu úplně spokojen. Ve chvíli, kdy jsem opouštěl kino, jsem i já měl v sobě totální všehochuť pocitů. Byl jsem nadšen, že jsem je zase viděl spolu, že moje oči mohly spočinout na nádherné Scullyové a uši se mohly zaposlouchat do Mulderových suchých poznámek. Strašně mě potěšily všechny ty úžasné odkazy. Všimli jste si například, že na nemocniční chodbě postával Chris Carter nebo že Mulder měl ve svém mobilu krom jiných uložena i jména pánů Gilligana, Shibana a Bowmana, tedy dlouholetých producentů seriálu? Tvůrci taktéž do filmu pozvali některé herce, kteří se už objevili v seriálových Aktech X. například Alex Diakun si zahrál nejen v Humbugu, ale také v epizodách o Clydeu Bruckmanovi či Jose Chungovi a Nicki Aycoxová, jedna z filmových obětí, se již objevila v epizodě Rush ze sedmé řady. Agentka Whitneyová pak v jedné scéně zmíní krom Bruckmana a Boggse (o kterých už jsem psal v recenzi) ještě Gerryho Schnauze. Říká vám to něco? Ano, to je ten zloduch, který chtěl Scullyové v epizodě Unruhe udělat parádní lobotomii. Mimochodem, Mulder má na stěnách své improvizované kanceláře desítky výstřižku z novin, mezi nimiž se nachází fotka jeho sestry Samanthy. Ani nevíte, co všechno bych dal za to, abych mohl každičký ten výstřižek na stěně prošmejdit… :) Toto všechno jsou drobnůstky, kvůli kterým se vyplatí vyrazit si do kina. V mém případě rozhodně ne jednou, ani dvakrát.

xfiles2_promo_04_07_2008_m_small.jpg

V závěru své recenze jsem napsal, že chci třetí film. Nevím, zda to bylo dostatečně srozumitelné, tak to raději napíšu ještě takto: CHCI SAKRA TŘETÍ FILM! Vše nyní záleží na výdělcích, takže všichni poslušně naklušte do kin, vezměte s sebou třeba babičky, vnuky, kočky nebo šéfa a dejte tak hlasitě celému světu vědět, že Muldera se Scullyovou chcete vidět minimálně ještě jednou. A pokud si teď ťukáte na čelo s poznámkou „tě tak poslechnu, nulo“, tak vězte, že i Gillian očekává, že film uvidíte minimálně desetkrát… :)

Tento článek byl zveřejněn 26.7.2008 v 0:03 v kategorii Akta X film 2.

Komentáře: 35

  1. Xeninka napsal(a) 26.7.2008 v 0:40

    S předposledním odstavcem a s těmi pocity se ztotožní určitě mnoho lidí, rozhodně se pod to podepisuji. Těsně poté jsem cítila zvláštní rozpolcenost a zároveň radost, naštěstí rozpolcenost s časem mizí a snad bych si i troufla říct, že se mi to celé začíná zarývat pod kůži.
    Doufám, že film vydělá dost a bude třetí, sama jsem byla prozatím 2× stylem já+1 člověk a včera jsem to nadhodila známé a lapila jsem jí, takže tak za týden se vypravím znovu.

  2. Smiky napsal(a) 26.7.2008 v 1:11

    No dnes sem se vrátil z kina a musím souhlasit s tím předposledním odstavcem jak tu zmínila Xeninka, po shlédnutí jsem měl smíšené pocity z toho co sem viděl ale jak ted nad tím přemýšlím tak se mi film líbil a jsem rád že sem zas po dlouhé době viděl naše oblíbené hrdiny spolu a vlastně kdyby se v tom filmu jen řešil jejich vztah tak by mi to vůbec nevadilo :-) (hlavně by musel skončit štastně a nejlépe APSS :-D).

  3. Angelitos napsal(a) 26.7.2008 v 1:16

    Krásný článěk. Musím říct že po prvním shlédnutí jsem byla trochu mimo a opravdu jsem nevěděla co si myslet. Ale po tom druhém jsem měla jasno, ten film je prostě skvělý, a to proto, že jsou to Akta X, jsou zpátky! A já mám tu čest vidět je v kině! :) Když na příběh koukáte s porozuměním a chápete jej, je perfektní! Určitě doporučuji vidět film aspoň 1× a s očima dokořán (štípaly mě, protože jsem zapomněla mrkat :D:D). Nechci vědět, co to semnou udělá potřetí :D!
    Myslím že ten film je dar pro fanoušky a já za něj děkuji!! :) A co nejdřív si ho doufám vychutnám znovu:)

  4. Angelitos napsal(a) 26.7.2008 v 1:18

    *oprava-------vidět film alespoň 2× :D:D

  5. Niki_Hornbeam napsal(a) 26.7.2008 v 2:39

    Naprosto souhlasim!!! Takze na film vyrazim, co nejdrive znovu.. A urcite ne jednou!!!! Je tam spousta veci, kterych si clovek na poprve nevsimne.. Uz se moc tesim na prozkoumavani vsech detailu :)

  6. PetraZelva napsal(a) 26.7.2008 v 2:43

    Asi tak. Niki i ostatni – souhlas. Už dneska mi chybí (a to sem byla v kině včera!!) takže doufám, že se mi podaří vyrazit zas co nejdřív!! Jednou to rozhodně nestačí, aby si člověk všimlh všeho..

  7. jancaX napsal(a) 26.7.2008 v 5:39

    Ahoj všem,
    ve čtvrtek jsem shlédla film a bohužel se musím zařadit tak trochu ke kritikům. Když pominu oba hlavní hrdiny, kteří odvedli skvělou práci, tak děj byl uměle nastavovaný a scény málo propracované, místy jsem se opravdu nudila. Celé by se to dalo shrnout do jedné běžné epizody. Peněz sice nelituju, ale podruhé bych film už vidět nemusela. Na druhou stranu zase chápu, že oživit fenomén akt po těch letech je určitě hodně obtížné a bohužel se to až tak nepovedlo…Před­stavovala jsem si trochu originálnější příběh, možná je to taky tím, že mysteriózní tematika už byla během všech devíti sérií vyčerpaná. Ale jak už bylo několikrát řečeno, šlo především o vnitřní svět a analýzu vztahu obou exagentů, takže v tomhle směru je vše v pořádku. Co jsem si ale opravdu užila byla líbací scéna, kde bylo všechno, co tam být mělo. Byla z toho cítit zvláštní něžnost mezi oběma:)Nicméně pokud bude trojka, ráda se půjdu podívat.

  8. nabaa napsal(a) 26.7.2008 v 8:11

    Zatím jsem film viděla jen dvakrát a bohužel mi unikla postava Chrise Cartera, takže prostě musím jít znovu. Desetkrát to asi nedám, ale šestkrát nejspíš jo.:oD

  9. xgirl napsal(a) 26.7.2008 v 8:42

    Zatím jsem byla dvakrát a rozhodně to minimálně pětkrát hodlám dát! Průšvih je jen to, že u nás ve Třebové to bude v kině až po prázdninách, takže jakmile se dostanu do nějakého multiplexu budu všechny otravovt ať jdeme na Akta X:-))

  10. nabaa napsal(a) 26.7.2008 v 9:27

    xgirl: U nás v Prostějově to taky nejspíš budou dávat až ke konci srpna, možná později. Ale když budeš v Olmiku, dej vědět.;oD

  11. xloverin napsal(a) 26.7.2008 v 10:06

    Takto to ma byt!!!Plne suhlasim s tymto clankom :-) Ja som spravila velku chybu, ze som si precitala par velmi nelichotivych recenzi takmer hned po filme, cim sa mi okamzite odnechcelo ist na ten film dalsikrat. Ale po precitani tohto a prispevkov som zas ‚pumped‘ na to aby som ho videla zas ;-) HOR SA DO KINA!

  12. AX_csm napsal(a) 26.7.2008 v 10:16

    Včera jsem byl znovu na AX2. Chce to opravdu vidět vícekrát, aby se to jakoby – zacůclo – pod kůži.Podruhé jsem již přehlížel kritizované věci a sledoval detaily. Pro ´´znalce´´ je tam skutečně mnoho lahůdek a to je důvod proč já si od nikoho nenechám do toho filmu kecat:-)Plně souhlasím s článkem.

  13. Xeninka napsal(a) 26.7.2008 v 10:20

    nabaa: taktéž mi Chris unikl, chtě nechtě prostě musím jít potřetí :)))
    xgirl: sice bydlím v Plzni ale až to bude u našich v maloměstě (cca 2000 obyvatel) tak se tam vypravím, očekávám to tam také někdy po prázdninách…

  14. peta111 napsal(a) 26.7.2008 v 12:17

    Každý fanoušek to na poprvé ani nemůže všechno stihnout sledovat. Je tam spousta odkazů a to se mi taky líbilo, že je poznají jen někteří.
    Taky uvažuju, že to zkouknu ještě jednou!
    Zkrátka to chce, aby už bylo DVD!

  15. PetraZelva napsal(a) 26.7.2008 v 12:46

    No kdyby někdo měl v plánu jít do Prostějova nebo Olmika v srpnu, dejte vědět!!! (třeba zprávičkou na fóru). Já to vidím tak aspoň pětkrát!!

  16. peta111 napsal(a) 26.7.2008 v 12:50

    Ještě jsem zapomněla – myslím, že se jasné, že všichni chceme další film. Ale ví to i tvůrci? Myslím, že bychom jim měli napsat! :)

  17. xgirl napsal(a) 26.7.2008 v 12:51

    Nabaa, PetraZelva: Do Olmíku bych se na to klidně vypravila, můžeme to spojit s dalším XF srazíkem, však k prodebatování je toho spousta! Každá prodaná vstupenka dobrá, čím víc a víckrát nás na to půjde, tím líp:-)

  18. G.Logan napsal(a) 26.7.2008 v 18:09

    On bude nejaký sraz? Asi mi neco uniklo :-)

  19. nabaa napsal(a) 26.7.2008 v 18:45

    G.Logan: Občas se srážíme s XGirl a haci v Olmiku, žádný velký oficiální sraz.:o)

  20. xbaby napsal(a) 26.7.2008 v 23:39

    Po přečtení této recenze jsem naprosto spokojená, protože to přesně vyjadřuje moje pocity a názory.. Mám to štěští, že si brigádničím v kině, takže můžu často odbíhat do sálu a znovu a znovu se dívat:-))) akorát mě mrzí ta malá návštěvnost, ale možná je to tím, že lidi teď nechodí na nic:-(

  21. Deshy napsal(a) 27.7.2008 v 10:35

    Na filmu jsem byla poprvé teprve včera (ve Špindlu ho bohužel nedávali :-)). Ještě předtím jsem si stačila přečíst strašlivou recenzi v Mladé frontě. Asi jsem byla mimo z toho, že neuvidím Akta v den premiéry a brala tu recenzi i vážně. Což mě rozhodně neodradilo od návštěvy kina. Spíš mě to vyděsilo.
    Nějak mi holt nedošlo, že kritikové jsou obvykle jen lidi, kterým titul „oficiální kritik“ vlezl do hlavy natolik, že slovo objektivita odbudou jednou téměř neviditelnou větou a zbytek je většinou slátanina osobních názorů s veškerou zaujatostí, jež je daný člověk schopen. Dost často by se jejich články hodily tak maximálně do blogu.Někdo by mohl namítnout, že kritika je právě jen osobní názor, ale podle mě by něco, co je napsáno v novinách mělo být napsané někým, kdo je ochoten oprostit se od své vlastní zaujatosti…
    Souhlasím s tím, že nejhorším aspektem byla dost dost dezinformační kampaň v médiích od samotných tvůrců. Pokud jsem od toho očekávala většinu toho, co CC (nebo někdo jiný) pustil ven, musela bych být zklamaná.
    V konečném důsledku jsem na konci filmu v kině vyděšeně koukala, že už je ta více než hodina a půl pryč. Vždyť tam přece nemůžu být víc než hodinu. Toto asi mluví za vše. Bavila sjem se, ale je pravda, že někdo kdo nezná seriál a nepochopí spoustu narážek asi tolik nadšen nebude.
    Mrzí mě ty šílené kritiky, protože spoustu lidí odradí.Když si vezmu spoustu dalších kravin na které jsem se dodívala jen tak z poloviny, protože bych asi lezla nudou po zdi,a všude psali něco ve stylu „skvělé historické drama“ popřípadě „úžasný akční thriller, který si nenechte ujít“, tak mi tohle všechno přijde krajně nefér.:-(

  22. AX_csm napsal(a) 27.7.2008 v 11:43

    To Deshy: plný souhlas.

  23. nabaa napsal(a) 27.7.2008 v 12:58

    Deshy: Taky souhlasím. Pokaždé si v takové situaci vzpomenu, jak všichni vychvalovali Tróju až do nebe a já jsem tehdy byla tak znuděná a znechucená, po prvních deseti minutách jsem se začala nudit.:o/

  24. luca napsal(a) 27.7.2008 v 13:15

    Taky souhlasím. Někdy úplně žasnu, jaké filmy dostávají ty všemožné ceny, protože opravdu jsou to kolikrát takové kraviny… Já jsem film ještě neviděla, budu si muset počkat do půlky srpna, dřív to bohužel nestíhám, ale recenze už jsem četla a nechávají mě ledově klidnou. Chci si udělat vlastní názor. Kritika se totiž málokdy trefí do mého vkusu. :-))

  25. luca napsal(a) 27.7.2008 v 13:18

    Jo a lidi, co se dají odradit nějakým „názorem“, aniž by si sami udělali svůj, mi fakt připomínají tupé ovce. Holt někdo pořád potřebuje vodit za ručičku. A s těmi odkazy na seriál, že někteří nepochopí, to už asi tak je a nedá se s tím nic dělat, to je každého problém. Já nevím, ale já osobně bych nešla na film, když o seriálu nemám aspoň základní povědomí.

  26. alka napsal(a) 27.7.2008 v 13:27

    Ahojda lidičky, po dlouhé době po skončení seriálu na Primě jsem už tu tak často nebývala až teď ,nevím kdy mi uvidím nová Akta X, ale moc mě nepotěšily ty recenze.
    To Deshy: tak v Mladé Frontě ti připadne recenze špatná, jo, to mě O.K, protože jsem četla prvně recenzi Lidové noviny a ty to tak ten film zkritizovali, že mě z toho bylo až moc smutno.
    Doufám, že se mi film bude líbit!!!!!!!!!­!!!!!!!A v to pevně věřím!!!!!!K p­rvnímu filmu jsem měla taky výhrady a to především ten konec ala mimozemšťané…
    Ano mě se vždy líbily spíše záhady kolem , než nějaká monstra, mimozemšťané.....
    Jinak před třemi týdny to asi je, jsem se nechala zlákat novým seriálem Fringe-/pilotní díl/, v záři odstartuje první série a stáhla jsem si ho , poté co jsem četla skvělé recenze – nová akta X a tak podobně…a výsledek???? Začátek skvělý, skvělá sympatická agentka, ale potom když se to točilo jen o tom aby zachránila svého…tak mě to přešlo, a to byla škoda, láťku to mělo vysoko a kdyby se to točilo kolém té záhady a ne osobní téma, tak o.k., takže doufám, že takto nebudu zklamáná s novými Akta X a řeknu si :Chci další film!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!

  27. nadya napsal(a) 27.7.2008 v 13:39

    Jo LN to zkritizovaly proto, že tam mimozemšťani nejsou, ale honí Rusy. MF Dnes pro mě také o.k. Zajímavý, lehce nadprůmerný příběh ze série Akta X, který však neotvírá nové , překvapivé téma. A ještě píše, ze člověk nemusí být vybaven znalostmi o předchozích epizodách. Fil Chci Uvěřit funguje zcela samostatně – tak tady asi nesouhlas, že? Pro mě také Akta X nebyly jen o mimozemšťanech a monstrech, také jsem měla raději vždy ty záhady a tajemno…ty díly co byly vždy natáhnuté na dva či tři měly supr téma, ale vždy jeden díl pro mě vždy trochu pak přemrštěný.
    Přesto se na druhý film hodně těším, i po té co kolem toho dělali Top Secret a nakonec to není až tak překvapivé, si myslím, že film nebude špatný, vidím tam vše co ten film má mít a třetí bude doufám také!!!

  28. Deshy napsal(a) 27.7.2008 v 16:16

    Já nevím, v Mladé Frontě byly 2 recenze. Jedna objektivní, která vypíchla to negativní i to pozitivní, a druhá neprosto příšerná. Ta příšerná byla asi jenom v novinách. Na idnesu jsem ji nenašla. Domů ze Špindlu jsem přijela v pátek večer, takže jsem naštěstí ten zbytek novin ani nemohla číst.
    Já se taky podle kritiků většinou neřídím. Většinou mi přijdou dost mimo. Podobně jako architekti, kteří jeden dům na nám. Svobody v Brně nepřestávají vychvalovat do nebe a ještě jsem neslyšela obyčejného člověka, který by si myslel, že se tam ten dům hodí.Kdo někdy byl v Brně, tak asi ví o čem mluvím.
    Nicméně fakt je, že občas se i z ohlasu všude možně-včetně kritiků- dozvím o filmu který stojí za to. Takhle jsem šla třeba na Amélii.
    Ono je problém, že když budou všude opakovat jaká je to hrůza, tak část lidí si řekne, že na tom musí být kus pravdy, část se bude snobsky ztotožňovat s názory nějakého zavedeného kritika a části to vleze do hlavy natolik, že to bude opakovat jako pravdu a skoro je nenapadne vytvořit si vlastní názor. Nemrzí mě to z pohledu tohoto filmu-alespoň ne moc, spíš to znamená nulovou šanci pro třetí film. Což mě mrzí hodně.

  29. mona lisa napsal(a) 27.7.2008 v 20:15

    Aj ja CHCEM SAKRA TRETI FILM! Ale nie o dalsich 6 rokov. Ale najneskor do dvoch rokov. Inac sa zblaznim! Ale asi to nepojde, pretoze CC chce najblizsie venovat svoj vzacny cas radsej Milleniu.
    Moja mama, ktora serial nikdy nevidela tvrdi, ze vsetkemu vo filme rozumela. Takze nesuhlasim s nazorom, ze film bol iba pre fanusikov/znalcov.
    Beriem si KultX-ovu vyzvu k srdci a este raz naklusem tento tyzden do kina. Povodne som si chcela pockat na DVD ale listopad je pre mna prilis vzdialena buducnost.

  30. alka napsal(a) 28.7.2008 v 16:45

    Tak ta recenze MF Dnes: Akta X honí Frankensteina z 24. července. Je to takový kladně i záporně.

  31. Acid napsal(a) 3.8.2008 v 3:00

    Ciao též souhlásím s předposledním odstavcem jak jsem odcházela z kina opravdu jsem měla smíšené pocity, říkala jsem si to chce vidět ještě jednou či vícekrát.Ale myslím si, že první filmík byl celkem lepší jak dějově tak i s hodně dobrými scénami.Tak snad se dočkáme 3. večerního filmu, který bude stát opravdu za to. Jak se říká do 3 všeho dobrého.Bay

  32. nadya napsal(a) 3.8.2008 v 17:32

    Tak už jsem ho viděla. Nešla jsem do kina , že to bude tedy nějaká bomba. Film se mi moc líbil. Nebylo to vůbec špatné a dialogy také ne. Pro mě to je další lepší jakoby epizoda v seriálu. Nenudila jsem se vůbec. Mulder ani Scully mě nezklamali. A je to film i pro nefanoušky, není potřeba dopodrobna znát co vše se mezi nima stalo. Byl to dobrý thriller. Nic víc, nic míň. Carter z toho však chtěl udělat něco víc těmi svými prohlášeními. Určitě se těším na třetí film!!!

  33. alka napsal(a) 4.8.2008 v 1:18

    Uf, to bylo něco!!!TLESKÁM!!!!!!!!F­ilm jsem si vyhutnávala od první minuty až do konce!!!!Vůbec jsem se nenudila!!!Pa­ráda!!!!Když už člověk byl s tou recenzi tak špatnej, tak to očekávání zda se mi to bude líbit- tak obavy byly zbytečné a jsem opravdu ráda, že ten film se jim povedl.Líbila se mi "nová " role agentky Scullyové, skvěle to tam zapadalo, a možná že ten nemocný syn může být tím jejich synem.Film je určen i pro ne The X files jak bych řekla i ty dialogy/ jako aha Mulder měl sestru a mají syna /tím se člověk o nich něco dovídá a to je dobře.Veškeré scény mezi nima jsem hltala, hráli oba dobře. a příběh – byl dobrej, typicky seriálový.A jak tam tu ženskou dávali do té vody-vany tak mi to připomnělo pilotní díl k seriálu Fringe jenž se vysílal v květnu tohoto roku, tam je též taková scéna i když v jiném podání.Každopádně chci třetí film!!!!!A Skinner byl dobrej!!!!Vůbec se nezměnil , za to Gillian jsem se na začátku lekla!!!A David vypadal při prvním záběru celkem dobře. Slušelo mu to. Jo a ve třetím filmu bych chtěla vidět agenta Doggetta!!!!!!

  34. slucy napsal(a) 20.8.2008 v 14:11

    Do kina bych na to podruhé určitě nešla, škoda peněz, ale dám to 100% znova na DVD, unikly mi tam nějaké špeky, včetně Cartera … a ten seznam v Mulderově mobilu, bylo tam jmeno Gillian nebo se mi to zdalo?☺

  35. slucy napsal(a) 20.8.2008 v 14:13

    David s fousama mě rajcoval, protože jsem ted na fousatý, ale Gill mě taky vyděsila, takový zvadlý a strhaný rysy, tech 10 let je znát, ale zas obdivuju, že nespěchá na botox :-)

Řekněte nám svůj názor!