Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

Jiná volba (povídka)

autorka Wildafox0613 | překlad nabaa | rating PG | kategorie AU, MSR

povidka_jina_volba.jpg

„Jenomže on si takový život nevybral. A ani já si nemůžu vybrat, kdo je nebo byl…ale můžu si vybrat, jaký život bude můj syn mít…“

Slova, která Monice Reyesové řekla, jí stále zněla v uších. Nikdy si nebyla jistější sama sebou, než když se rozhodla, že nikomu na světě nedovolí, aby jejímu synovi ublížil.

Počkala, až přijde noc, pak sbalila do kufru oblečení na pár dní pro sebe a Williama. Dětskou tašku nacpala plenkami, hračkami, dětskou kosmetikou a lahvemi. Než opustila Washington, důkladně se přesvědčila, že je nikdo nesleduje.

William spal ve své sedačce. Ve tváři měl klid. Jak rostl, začínal vypadat víc a víc jako jeho otec – tmavé vlasy, oříškové oči a rozkošně našpulená ústa, a ona byla šťastná, protože už nikdy nikdo nebude moct zpochybnit jeho původ.

William byl jejich zázrak a nikdo si nepohrál s jeho geny. Narodil se z lásky a ona bude celý svůj život hýčkat vzpomínku na tu noc, kdy byl počat. Usmála se, když si vzpomněla na události, které té úžasné noci předcházely.

Mulder se právě vrátil ze svého každoměsíčního výletu do Raleigh. Jel tam položit květiny na hrob své matky a sestry. Potřeboval být o samotě a ona to chápala. Chápala, že to musí udělat sám, a nechala ho odjet bez vyptávání.

Nečekala ho dřív, než druhý den, a byla příjemně překvapená. Navečeřeli se u ní v kuchyni, romanticky, při svíčkách, a on ji pak odvedl do ložnice. Tu noc se spolu dlouze sladce milovali a stvořili svůj zázrak.

Zabránit, aby se jejich synovi cokoliv stalo, zatímco se Mulder skrýval ve snaze překazit plány stínové vlády, byl obtížný úkol. Zklamala a nečekala ani minutu, než přistoupila na plán B. Čtyři dny cestovala napříč zemí, v noci zastavovala v motelech, aby si odpočinula. Její malý chlapec byl hodný a vůbec si nestěžoval, že se musí většinu dne tísnit v autě.

Konečně dojela ke svému cíli a zaparkovala v zapadlé aleji kdesi v Novém Mexiku. Když Williama odvázala a zvedla broukajícího si chlapce do náručí, usmál se, jakoby věděl, že všechno to cestování je u konce. Vyšla tři schody oddělující ji od vstupních dveří malého bílého domku a zaklepala, připravujíc se na to, co přijde.

Dveře se otevřely a pozdravilo ji zalapání po dechu. William zavýsknul a celý se poslintal.

„Ta ta ta“ zažvatlal, když se spolu se svou matkou ocitl v otcově medvědím objetí. Dva dospělí se ze spojení po desetiměsíčním odloučení rozplakali. Na vysvětlování bude čas později. Byli zase spolu a to jediné bylo důležité.

Tento článek byl zveřejněn 21.12.2008 v 21:17 v kategorii Povídky.

Komentáře: 10

  1. kultx napsal(a) 21.12.2008 v 21:20

    Nabaa mi poslala další várku povídek, které opět seřadila tak, aby se co možná nejideálněji střídali autoři a žánry. Takže se do budoucna můžete těšit na další zajímavé kousky. Přeji pěkné počtení ;-)

  2. gedzitka napsal(a) 21.12.2008 v 21:26

    tak toto je zaciatok krasnej povidky, gratulujem, este by som ju rozsirila o krasnu romanticku veceru a peknym milovanim ;-))) xi xi ale aj tak bomba fakt :-)) dakujem ze pisete tieto povidky vzdy sa na kazdu tesim, tato bola fakt krasna ved kludne jej mozete vymysliet aj pokracovanie ;-)))

  3. luca napsal(a) 21.12.2008 v 21:37

    Takhle by to bylo tak krásné… :-)) Ach jo.

  4. Petraela napsal(a) 21.12.2008 v 22:25

    hej veľmi pekné a chce to pokračovanie :)

  5. GOOFY napsal(a) 22.12.2008 v 9:58

    to je dojemny :-)

  6. mona lisa napsal(a) 22.12.2008 v 10:04

    Bodaj by to takto nejako skoncilo aj v serialy.

  7. monkax napsal(a) 22.12.2008 v 11:40

    To je nádhera

  8. nettiex napsal(a) 22.12.2008 v 13:16

    Pěkný konec… kéž by xD ale co se týče samotné povídky, je to spíš jen popis událostí, jak by si je autor přál…

  9. Pípa napsal(a) 22.12.2008 v 14:33

    Můj bože … to bylo tak krásný a roztmiloučkej konec … je mi z toho fakt krásně.

  10. xgirl napsal(a) 22.12.2008 v 16:24

    Tyhle „babyfic“ povídky od nabaa mám hrozně ráda, jsou takové „přirozené“, i když se vlastně nikdy nestaly:-( Ale živě si dovedu Muldera a Scully představit, jak by oba Williama milovali a starali se o něj. Mocpěkné, a do období Vánoc ta povídka krásně sladce zapadá!:-)

Řekněte nám svůj názor!