Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

Povídkový (nový) rok

Vážení a milí „obyvatelé“ Kultu, dovolte, abych Vám za celou povídkářskou sekci popřála šťastný nový rok plný pohody, spokojenosti, zdraví, lásky, legrace a všeho toho, čeho by takový správný rok měl být plný (Akta X nevyjímaje).

povidky_nabaa_clanek_small.jpg

Zároveň bych prostřednictvím této aktuality chtěla speciálně poděkovat několika lidem, kteří se podílejí na sekci Povídky. Především to je Krycek, který povídky na Kultu přivítal a stále jim věnuje nemalou pozornost a dost osobního času, trpělivě hledá obrázky, o které si řeknu, a neposílá mě do háje, když poslední dobou prudím a omezuju ho v zveřejňování povídek, dále XGirl, která to má vlastně všechno na svědomí, díky které se našli další a další odvážní překladatelé i tvůrci a která mi neoficiálně předala vládu nad natolik dobře rozjetým projektem, že není nejmenší problém ho spravovat.

Poděkování a poklona za perfektní překlady (a vlastní dílo) zejména s ratingem NC-17 patří luce, jejíž často úctyhodně dlouhé povídky je vždycky radost číst a určitě i Leyla by z ní měla radost. G.Loganovi, který se mimochodem dokázal během pár měsíců vyšplhat na dost vysokou úroveň, děkuju za to, že obohacuje naši babskou společnost samčím elementem, xloverin hlavně za Dobře připraveného shippera dávajícího novou perspektivu několika skvělým epizodám, ale i za všechny ostatní povídkové „legrácky“, Phoenix24 především za Dárce srdce, což je pro mě vůbec jedna z nejlepších povídek, Lytě za 35 věcí, které jsme se díky ní naučili z fanficůKayTee za možnost shippersky, nebo možná trošičku snoggersky, nahlédnout do hlavy Davida a Gillian prostřednictvím Shledání, Baku05 za to, že mě neposlala k šípku, když jsem jí naprosto ztrhala Kladivo a hřebíky, a za to, že si vzala na starosti aktualizaci seznamu povídek na fóru, BiggiS za to, že se snažila a doufám pořád snaží, Queequeg za to, že byla první, kdo se odhodlal zveřejnit vlastní tvorbu a možná k tomu pohnula i ostatní, takže se Povídky mohou chlubit nejen překlady, ale také originály, Veronice za dva autorské mytologické výlety do rodiny Mulderových, stejně tak Kira, Arte, Lady X, Paní X, Efa_X (není to ten samý člověk? :D) za autorskou snahu korunovanou výborným výsledkem. Nesmím zapomenout ani na yscully, která se podílela na obnově archivu poté, co si s ním podruhé pohrál nějaký dobrák a zanechal nám překvapení v podobě naprosté prázdnoty. Naštěstí se vše v dobré obrátilo a archiv od té doby funguje (až na to malé překvapení ze strany Volného) bezchybně, čítá neskutečných 127 povídek a já osobně doufám, že budou stále přibývat další a další…nejen povídky, ale i autoři.

Samozřejmostí je poděkování všem čtenářům, bez nichž by veškerá naše práce byla naprosto zbytečná, protože nečtený autor jakoby neexistoval. A na úplný konec bych ještě chtěla zcela soukromě poděkovat haci, jejíž zásluhou se před dvěma měsíci na Kult dostala správná verze halloweenské povídky, čímž byly mé nadledviny ušetřeny totálního vyčerpání stresových hormonů. Díky!

napsala Linda (nabaa) 

Tento článek byl zveřejněn 31.12.2008 v 0:38 v kategorii Fandom, Povídky, Web.

Komentáře: 16

  1. Queequeg napsal(a) 31.12.2008 v 9:18

    No a my všichni samozřejmě děkujeme nabaa, a to především za naprosto skvělé překlady, které po stránce slohu a gramatiky nemají chybu, a taky za její komentáře – nejen v povídkové sekci – které nepostrádají vtip a inteligenci. Osobně ji vnímám jako druhou až třetí nejdůležitější osobu tohoto mikrosvěta. Takže do dalšího roku přeju, ať chuť se podílet na tomto jedinečném webu neopadá!

  2. efulinka napsal(a) 31.12.2008 v 9:38

    Naprosto souhlasím s Queequegem, moooc děkuju za tento web (bez kterýho bychom si asi náš život nedokázali představit :-)a vám všem přeji krásný nový rok!!

  3. KayTee napsal(a) 31.12.2008 v 11:13

    Taktéž moc děkuji nabaa a Krycekovi a všem ostatním, kteří se jakkoliv podílejí na webu i na fóru. Právě díky všem těmto lidem jsem závislá :-)
    Přeji všem krásný nový rok, plný pohody a splněných přání..

  4. xgirl napsal(a) 31.12.2008 v 11:17

    I já se připojuji k přání všeho dobrého do nového roku pro tento mikrosvět, jak komunitu akolo Akt X a stránek Kult X nazvala Queequeg. Nebýt Nabaa, Kryceka a vůbec všech lidí okolo fóra na Lapiduchu a Kultu, tak by byl svět o hodně šedivější. Takže ať se nám všem daří, jsme zdraví, neopustí nás radost a pevná vůle, a provází nás i potřebná kapka štěstí.

    Všem děkuje XGirl – Zdenka

  5. yscully napsal(a) 31.12.2008 v 11:55

    Také se připojuji, děkuji všem, kdo věnovali neuvěřitelné hodiny času tomu, že jsem letos mohla přečíst přes sto povídek a mohla jsem si po dlouhé době prožít pořádně x-philerský rok. Díky Krycekovi za stránky a všem za to, že sem chodí a tím udržují jejich smysl.
    yscully – „as young been Scully“ – (před léty mi říkali Scullyová) – Romana

  6. haci napsal(a) 31.12.2008 v 13:20

    I já bych chtěla poděkovat Krycekovi, celé povídkářské sekci a všem lapidušákům a fórákům, že přiživují moji XF posedlost. Hlavně děkuji naší „olomoucké sekci“ v čele s nabaa, kterou mám tu čest osobně znát. Je to moc fajn holka a zatím můj názor na ni nezměnilo ani to, že se mě před pár dny zcela vážně snažila zadusit polštářem. ;-) Přeji všem veselého Silvestra a úspěšný rok 2009
    haci-Katka

  7. luca napsal(a) 31.12.2008 v 13:20

    Přeju Vám všem také vše dobré do nového roku 2009, hodně štěstí, zdraví, lásky, pohody a hlavně hojná a příjemná setkávání se světem X. :-))

    Zároveň děkuji nabaa za chválu, která se úplně stejně týká jí, a se vším, co tak krásně napsala, se plně ztotožňuji. A za svoji maličkost vám můžu slíbit, že v povídkách budu určitě pokračovat, teď přes svátky jsem rozhodně nezahálela, takže se můžete těšit na úrodný začátek nového roku i dál.

    luca (Lucie – jak prosté) :-))

  8. Milius napsal(a) 31.12.2008 v 13:28

    Hodně radosti,nových inspirací,pevné zdravíčko a spoustu spontánnosti v příštím roce přeju všem Vám lidem,kteří tvoříte tohle příjemné prostředí.No a lidičkám,kteří píší povídky,ať je můzy líbají ještě více než ve starém roce,abychom mohli založit nějakou síň literární slávy:DHlavně,aby se náš projekt Akta X nikdy neuzavřel!Ještěže nikdo neví,co nás v novém roce čeká.Tak mějte pěkného Silvestra a Nový i nový rok!!!David

  9. G.Logan napsal(a) 31.12.2008 v 14:28

    No nevím jak vy, ale tento rok byl pro mě takřka přelomový(a jak je znát na mých kostech tak opravdu přelomový byl :-D). Jinak děkuji nabaa za chválu a přeju jí a vám všem a hlavně tomuto best webu nádherné prožití posledního dne roku 2008 a doufám, že se v příštím roce zase někde sejdeme;-).
    G.Logan – alias Jakub

  10. dana napsal(a) 31.12.2008 v 14:28

    Diky tvurcum za tenhle web a za to, ze tomu venujete tolik casu…;) Vsem preju krasny novy rok 2009, at se vam dari – hlavne pak tem tvurcum, protoze jedine tak budou mit cas a chut v tomto pokracovat..:)
    Slovy klasika CC:

    …I remain forever yours, Dana :)

  11. gedzitka napsal(a) 31.12.2008 v 14:31

    Ja by som aspon takto chcela podakovat vsetkym ktori prispievaju a staraju sa o tuto stranku, tym ktori pisu tie krasne povidky,za ich dar fantazie, vsetkym ktori ju navstevuju a pisu aj rozne nazory a komenty, prajem vam skutocne len to najlepsie v Novom roku 2009, hlavne pevne zdravie, aby sme mohli nadalej spolu zdielat nase fanusikovske THE X-FILES ;-))), cez tieto najkrajsie sviatky v roku sme spojeni vsetci s celym svetom a tak aj s Gill aj s Davidom a inymi ludmi, takze duchovne i srdcom budeme spolu i dnes slavit prichod Noveho roku ;-))))) Prajem vam, aby vas smiech nikdy neopustal

    S pozdravom Gedzitka :-))

  12. abigail napsal(a) 31.12.2008 v 17:21

    I já se připojuju, díky všem, kdo se podílejí na tomhle webu, je super a ráda se sem denně vracím! Ať se tu za rok zase všichni sejdeme!
    Všechno nej přeje Jana Abigail

  13. PetraZelva napsal(a) 31.12.2008 v 17:41

    Ani ja nechci zustat pozadu a pripojuju se s pranickem vseho nej do noveho roku, a hlavne s velkym diky vsem, kteri se staraji o to, ze tu na kultu, na foru a na lapu neni mrtvo, naopak, ze kazdy den dokazou udelat mnohem hezci!! Bez vas si to uz nedokazu predstavit…
    A tez dekuji „olomoucke sekci“, protoze jste proste uuuuuzasniii!!

    Pížej alias PetraZelva alias Peťa ;)

  14. Baku05 napsal(a) 31.12.2008 v 20:35

    Také bych všem chtěla popřát vše nejlepší do nového roku 2009. A také bych chtěla poděkovat nabaa, za její přímo nakažlivé nadšení pro povídky – mě tedy rozhodně nakazila :-) Lenka

  15. phoenix24 napsal(a) 31.12.2008 v 20:45

    Také chci Vám všem poděkovat, za skvělé povídky i za autorskou tvorbu. Každý den se těším na nějakou novou, která mi zpříjemní pracovní den – ať už mě dojme, pohladí nebo rozesměje. Díky Vám všem, holky, jste skvělé a doufám a věřím, že rok 2009 bude pro povídkáře stejně plodný!:-)

  16. yscully napsal(a) 1.1.2009 v 2:41

    Tak ve mně tenhle web vyvolal to pravé novoroční nadšení, které vyústilo v můj první překlad, abych se nemusela stydět, že mě Nabaa zmínila v článku o povídkové sekci, aniž bych se do ní nějak pořádně zapojila :) Překlad vznikal poslední dvě hodiny loňského roku a první dvě hodiny letošního, takže to byl výborně strávený přelom roku :D A teď si jdu se zpožděním pustit to Milenium, co jsem plánovala na půlnoc.

Řekněte nám svůj názor!