Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

Kult X vám přeje krásný Štědrý den

Jelikož je dnes ten nejsvátečnější den z celého roku, tak vás asi Akta X nijak zvlášť nezajímají. Dnešní aktualizaci tedy vezmeme krátce, spíš jen v bodech. Především bych vám chtěl konečně popřát krásné svátky vánoční, plné klidu, radosti a štěstí. Stejně jako každý rok v tento čas na mě i letos dopadla těžká nostalgie a když jsem pro dnešní aktualizaci hledal nějaký pěkný materiál, narazil jsem na YouTube na něco, co ve mě vyvolalo celou řadu vzpomínek. Nebyla to však Akta X, jak by se dalo na tomto místě čekat, ale úplně jiné seriály, na kterých jsem v první polovině devadesátých let mohl oči nechat. Nevím, jak jste na tom byly vy, ale já vyrůstal na klasikách jako byly Gumídci, My z Kačerova, Želvy Ninja, Chip a Dale, Šmoulové nebo Tom a Jerry. Mimochodem, u Gumídků si můžete prohlédnout i krásnou anglickou a dokonce japonskou verzi znělky. Z „dospěláckých“ seriálů určitě nezapomeňte na MacGyvera a především na Báječná léta, která jsem já osobně ve své době jako jediná miloval více než Akta X. Promiň Muldere, ale toto byl a je seriál mého dětství. A jak jste na tom vy? Chcete-li, klidně se vyjádřete v komentářích pod článkem. Ale abychom se vrátili zpátky k tématu a přitom nenarušili pěknou atmosféru, následuje několik odkazů na slaďácká hudební videa převážně z vesmíru shippers – 01, 02, 03, 04 a 05.

vanoce2007.jpg

:: skladba My Weakness z alba Play (Moby) použitá v epizodě 7×11 Closure ::

O řádek výš si můžete stáhnout překrásnou skladbu My Weakness z Mobyho alba, která byla použita například i v jedné z nejhezčích scén seriálu Akta X, v epizodě 7×11 Closure. Takže si hlavně skvěle užijte následující tři sváteční dny a případně i zbytek vánočních prázdnin. Přeji vám, ať dnes pod stromečkem krom nějakého toho Muldera nebo Scullyové naleznete především pěkný úsměv na svou tvář, se kterým se budete moci podělit s rodinou, přítelkyní, přítelem. A když při tom navíc někoho i obejmete, nic tím nezkazíte ;). Určitě si také nezapomeňte pustit nějakou pěknou epizodu Akt X – jedna moje kamarádka drží takovou pěknou tradici a každý rok na Vánoce si pravidelně pouští 6×08 How the Ghosts Stole Christmas. Co se mě týče, tak já si asi zase pustím Střihorukého Edwarda, což je podle mého ten nejkrásnější vánoční film. Připomíná mi totiž, jak někdy může být pohádka až strašidelně skutečná…

Tento článek byl zveřejněn 24.12.2007 v 0:47 v kategorii Videa, Web, Život.

Komentáře: 10

  1. Petone napsal(a) 24.12.2007 v 11:48

    Pěkný odkazy.Díky.
    Ihned jsem si po Intru na Ninja Želvy,pustil jeden cz díl.
    Želvy,Gumídci,Rýchlá rota…to bylo moje nej z dětství:),nah­rával sem si dokonce v tu dobu pár dílů na MC(magneťák).

  2. navabaca napsal(a) 24.12.2007 v 14:42

    My z kacerova – No. 1
    Jinak, ja ted na Akta X myslim i o Stedrem dnu, jelikoz papam slunecnicova jadra, coz je dusledek dlouholeteho sledovani Akt X :)
    Jinak z dospelackejch serialu jsem vyrustal na Vrazednem pobrezi, Odpadlikovi, ale nejvic jsem zboznoval Zachranare (Police Rescue)
    Krasne svatky vsem, a neprodrepte je pred TV nebe PC! :)

  3. xfans napsal(a) 24.12.2007 v 14:45

    Petone a tvůrce těchto stránek. Jsme na tom podobně já též vyrůstal na stejný kreslounek jako Vy a věřím že i řada dalších fanoušků Akt X. Želvy, Kačeři, Chip a Dale, Tom a Jerry, Šmoulové aj. Na Báječná léta a na McGyvera rád vzpomínám dodnes. Ale žil jsem v té době i s jinými seriály jako např. Goro bílí pes, později Přátelé a Simpsonovi, kteří mě drží až doteď. Jinak všem Vám přeji ty nejlepší a nejkrásnější Vánoce a v novém roce 2008 vše nej. ;-)

  4. kris napsal(a) 24.12.2007 v 16:29

    k těm dospěláckým seriálům bych ještě přidala taky Vražedné pobřeží, Pobřežní hlídka, pak Lessie se vrací a hlavně Beverly Hills a Merlose Place (njn, ženCká ;))
    Střihorukého Edwarda bych ráda zas viděla, bohužel ho nemám… ale aspoň mě utěší (26.12. tuším) popelka Pretty Woman (njn, ženCká).

    Jinak už máme dárečky pod stromkem, ale žádného Muldra ani Scullyovou tam ležet nevidím… asi mají fakt dovolenou, couž ;)

  5. kultx napsal(a) 25.12.2007 v 22:14

    navabaca a kris: Tak Vražednému pobřeží, Odpadlíkovi, Pobřežní hlídce i Brandonovi z Beverly Hills patří velká omluva ;-) Úplně jsem na ně v tom spěchu zapomněl, takže díky za připomenutí!

  6. xfans napsal(a) 26.12.2007 v 9:15

    kultx: máš pravdu i tvé zmiňované seriály byli mou útěchou v těch dobách. Rád na ně vzpomínám :-) ;-)

  7. gilly8 napsal(a) 29.12.2007 v 18:43

    Jojo, Želvy ninja mě taky provázely dětstvím. Nejnadšenější jsem ale byla z kresleného seriálu Dobrodruzi z vesmíru. Nedávno jsem narazila na úvodní znělku a nostalgicky si zavzpomínala. Krom toho jsem samozřejmě sledovala Akta X, dále Vražedné pobřeží, Melrose Place a Kačery. Letos se mi Akta dostaly pod stromeček – zatím první 2 série, takže doma teď dáváme každý večer 1 díl:-).

  8. kultx napsal(a) 29.12.2007 v 19:14

    xfans: Mně se zase bohužel vyhnul ten Goro, ale se Simpsonovými a Přáteli jsme na tom stejně – ty dva seriály jsou moje drogy :-)

    gilly8: Ahoj Gilly. Mám za tebe radost, že jsi našla Akta X pod stromečkem ;-) Přeju, ať se ti líběj a ať v nich najdeš malou a zdravou závislost :-)

  9. gilly8 napsal(a) 30.12.2007 v 23:41

    Závislost na Aktech? No tak ta už se mě chytla, když je dávali poprvé v TV před x lety:-). Můj první oblíbený seriál. Kupovala jsem všechny knížky o Aktech, doteď mám na videu všechny u nás odvysílané díly, pokojík jsem měla od podlahy po strop polepený plakáty Davida a Gillian, mám i gumovou postavu Scullyové s mimozemšťanem, na převlékacích párty jsem byla vždycky za Scullyovou (zrovna nedavno jsem narazila na „svůj“ průkaz z FBI a dětskou pistolku). S postupem času se objevovaly nové seriály, které mě zaujaly, ale Akta budou vždycky na prvním místě. A hned pak samozřejmě Bones;-). Dneska jsme s přítelem dali malý Akta X-maraton a právě teď si objednávám 3. a 4. řadu na DVD.

  10. KayTee napsal(a) 31.3.2008 v 21:17

    Koukám, že jsi žral ty samé pohádky co já :-D A k tomu MacGyverovi.. můj přítel ho nikdy neviděl!! Já to prostě nechápu!! Taková klasika a on to nezná :-D :-D a co třeba Knight rider… taky dobrý :-D

Řekněte nám svůj názor!