Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE SERIÁLU AKTA X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

7×17 all things (recenze)

předcházející epizoda 7×16 Chimera | následující epizoda 7×19 Brand X 

režie Gillian Andersonová | scénář Gillian Andersonová | premiéra v USA 09.04.2000 | v ČR 11.02.2008 | český název Úplně všechno | hodnocení 100% další recenze zde

Epizodu „Úplně všechno“ si Gillian Andersonová napsala a zrežírovala úplně sama. Hlavní myšlenkou příběhu je to, že ať se v životě člověka stane cokoliv, má to svůj význam. Význam má i to, když se něco nestane. K této myšlence ji dovede „náhodné“ setkání se svým profesorem medicíny (se kterým kdysi prožila románek) a návštěva buddhistického chrámu, kam Scullyová „náhodou“ zavítá, a která ji přiměje bilancovat nad svým dosavadním životem.

allthings_a.jpg allthings_b.jpg allthings_c.jpg

7×17 all things je jediná epizoda ze seriálu Akta X, kterou natočila i napsala Gillian Andersonová. Představitelka agentky Scullyové se rozhodla, že divákům Akt X představí některé zajímavé střípky z minulosti své postavy. Jedná se o střípky tak zásadní, že jejich vliv se projeví až u mytologických epizod v osmé sérii. V tomto ohledu bych ale raději o čemkoliv dalším pomlčel, abych nezkazil překvapení divákům, kteří osmou řadu teprve uvidí. Zůstává však i nadále diskutabilní, jak velký přínos epizoda all things do světa Akt X má. Vynechat byste ji ale rozhodně neměli, pokud vás zajímají už jen některé zajímavé souvislosti, které v životě agentky Scullyové předcházely jejímu nástupu k FBI.

Jak již bylo řečeno, Gillian si tuto epizodu nejen zrežírovala, ale také napsala. Při psaní scénáře se však vyskytlo několik problémů, z nichž tím největším byla jeho neúnosná délka. Scénář ještě nebyl kompletní a už tak měla autorka napsáno o patnáct stránek víc, než bylo vyžadováno. Pokud by došlo ke zfilmování této první verze scénáře, výsledná epizoda by byla dlouhá téměř 90 minut. Scénář si tedy, podobně jako v případě epizody En Ami od Billa Davise, žádal několik úprav, se kterými scénáristce pomohli Chris Carter a Frank Spotnitz.

All things je epizoda čistě věnovaná Scullyové, její osobnosti, myšlenkám a rozhodnutím, kterými v minulosti docela zásadně zasáhla do životů několika lidí. Postava Muldera se tentokrát objevuje jen velmi sporadicky a pokud ano, děje se tak nepřímo a nikoliv v osobním kontaktu se Scullyovu (Duchovny byl totiž v době natáčení tohoto dílu zcela zaneprázdněn přípravou své vlastní epizody). Co se prakticky úplné absence Muldera týče, tak mi tato epizoda velmi připomínala netradiční Never Again, která se taktéž velmi osobně, až intimně zaměřuje na postavu agentky Scullyové. Divák tak má jedinečnou šanci znovu spatřit slabosti a stinné stránky této na první pohled neohrožené ženy. Nutno podotknout, že celý příběh je vyprávěn velmi pomalým, klidným a rozvážným tempem, které atmosféru Akt X téměř vůbec nepřipomíná. Stejně tak se rozlučte s mimozemšťany, duchy a paranormálními jevy; toto je smutné a komorní drama, které vypráví o osamělosti a životních rozhodnutích, která právě k oné osamělosti vedou. Naprosto fantastický herecký výkon zde odvádí Gillian Andersonová, která sice slušný herecký projev ukazuje v každé epizodě seriálu, ale teprve nyní dostává skutečně potřebný prostor k předvedení svého umu.

Tento článek byl zveřejněn 11.2.2008 v 0:00 v kategorii Recenze epizod.

Komentáře: 63

  1. kimberly napsal(a) 11.2.2008 v 21:48

    Tento diel je fantastický, už sa naň veľmi teším, je to podľa mňa niečo, čo už v Aktoch X dlho chýbalo a vidie´t že do vzala do rúk Gillian.

  2. Nettiex napsal(a) 11.2.2008 v 22:40

    To jo, už jen půl hodiny… Na tenhle díl se opravdu těším, zase něco jiného než příšery a přízraky…

  3. mona lisa napsal(a) 12.2.2008 v 8:06

    Zaujimalo by ma, ako sa Scullyova dostala z gauca do Mulderovej postele a co sa tam dialo? Ked od neho odchadzala, nevyzerala velmi nadsene. Zato on spal spokojne ako anjelik. Kto by jej nezavidel!

  4. kimberly napsal(a) 12.2.2008 v 8:53

    Takže tento diel hodnotím nanajvýš pozitívne. Podľa mňa bol aj po strihovej a kamerovej stránke spracovaný úplne úžasne, dostali ma tie spomalené zábery, tak isto ako aj dej, aj veľmi dobrý herec stvárňujúci Daniela.Gillian si na tom fakt dala záležať a túto epizódu ja osobne rozhodne považujem za jednu z najlepších vrátane fantastickej hudby.

  5. mona lisa napsal(a) 12.2.2008 v 10:21

    Vie mi niekto vysvetlit pointu tej epizody? GA hrala super, aj hudba bola dobra. Ale nechapem, o co vlastne slo? Kto bola ta blondina, co sa jej zjavovala na ulici a na konci z nej bol Mulder?
    Co BOLA MYSLIENKA TOHO CELEHO? Kam to viedlo?
    Malo to cele viest k tomu, ze Scullyova si uvedomila konecne, ze uz nic neciti k Danielovi (velakrat stale zostavaju urcite city k minulym partnerom aj ked s nimi uz dlho nechodime)- ze je to raz navzdy ukoncena zalezitost? A ta postava blondiny co sa nakoniec obratila a bol to Mulder – malo to Scullyovej ukazat cestu? Malo to znamenat, ze on je ta cesta, ten osudovy muz, ze na neho sa ma upriamit? A to nakoniec viedlo k ich fyzickemu zblizeniu a „vytvoreniu“ Williama, ktory raz mozno zachrani ludstvo pre mimozemskou invaziou?

    Inac vraj povodne tam nemala byt ta postelova/kupelnova scena, ale ked GA napisala scenar, CC jej povedal, ze je vhodna doba dat novy ramec vztahu Muldera a Scullyovej. Tak sa tam doplnila ta scena. Uz vtedy zrejme planoval do buduceho deju inkorporovat dalsiu zapletku – Williama.

    Aky mate vy nazor, o co islo v tom pribehu, co bola pointa?

  6. slucy napsal(a) 12.2.2008 v 11:13

    --- musi mit kazda epizoda pointu? hadam, ze nie „zaznam vypraveni“ ve zvlastnim duchu, ktere plyne dal :-), to je muj pocit

  7. peta napsal(a) 12.2.2008 v 12:18

    Může mi někdo prozradit, jakou hudbu jsme vlastně slyšeli. Hádám, že to byl Moby? Ale co konkrétně ? P.

  8. Forlond napsal(a) 12.2.2008 v 12:39

    ten Moby na konci bol The Sky is Broken z albumu Play

  9. haci napsal(a) 12.2.2008 v 15:10

    to mona lisa – proč myslíš, že Scully nezůstala spát na gauči až do rána?

  10. slucy napsal(a) 12.2.2008 v 15:21

    Nevim, co se tady resi, ale Scully se pouze oblekla v koupelne a Mulder spal v posteli, z toho snad neplyne, ze meli sex ?!!? :-)

  11. Nettiex napsal(a) 12.2.2008 v 15:34

    Jo? Tak proč byl nahej?

  12. kultx napsal(a) 12.2.2008 v 15:42

    Já si taky myslím, že se mezi nimi něco odehrálo… Už jen proto, že Mulder ležel v posteli nahý a Scullyová vypadala tak nějak zmateně. Ale nejvíc mě překvapilo, že Mulder leží v posteli, kterou v minulosti téměř pokaždé rád vyměnil za svůj gauč ;)

  13. slucy napsal(a) 12.2.2008 v 15:50

    holky mate moc bujnou fantazii:-), nehledejte, co tam není, … tak zasadni vec, by tvurci nenechali na nejakych dohadech a nejasnostech !
    PS a nekdo proste spava nahy :-)

  14. haci napsal(a) 12.2.2008 v 16:10

    Myslím, že to bylo právě takhle myšleno. Carter chtěl aby fanoušci spekulovali, proto to tam není jasně ani řečeno, ani ukázáno. Nechci tu tu psát žádné spoilery tak to zakončím výkřikem: počkejte, možná se to někdy v dalších dílech vysvětlí.

  15. nabaa napsal(a) 12.2.2008 v 16:28

    Jasně, že tam něco bylo. Kdyby nebylo, proč by se Scullyová ráno oblíkala? Přece kdyby zůstala spát na gauči,tak mi neříkejte, že by se poté, co usnula oblečená, v půlce noci svlékla a dál spala spoře oděná/nahá:oD na Mulderově gauči. Pochopila bych,že by si třeba sundala sako,ale v koupelně si oblíkala i sukni a svetr. Na druhou stranu poštář vedle Muldera nevypadal „použitě“ a Mulder si dost sobecky uzurpoval veškerou peřinu. A v posteli by spal v obou případech. Buď proto,že na gauči spala Scullyová, nebo proto, že v posteli původně spali oba. A basta!:oDD

  16. nabaa napsal(a) 12.2.2008 v 16:29

    A vůbec, jak víte, že byl Mulder nahý? To, že měl holé lýtko a paži přece neznamená, že mezi tím nic nebylo.Mohl mít spodky..nebo vyhrnutou jednu nohavici kalhot..;oD

  17. Luki8701 napsal(a) 12.2.2008 v 16:47

    Samozřejmně spolu spali. Vystřídali všechny pozice co našly v Mulderově časopisech, pustili si k tomu Mobyho a Scully Muldera nakonec tak utahala že usnul vyčerpáním :D.

    Ale ne vážně, scéna jak vidím splnila svůj účel ;)

  18. Luki8701 napsal(a) 12.2.2008 v 16:48

    *našli.. promiň Kryceku, už ti svým špatným psaním zamořuju i diskuzi na stránkách :))

  19. kimberly napsal(a) 12.2.2008 v 17:33

    No isteže tam niečo bolo a Akty X proste nie sú také, že sa to doslova povie, áno spali spolu ale ocitne sa to v deji len v náznaku. A hold Mulder je raz Williamov otec a tá žena v šiltovke čo bola v skutočnosti Mulderom to je Mulder, ktorý jej doteraz unikal a nevšimla si čo má ani keď to takmer zrazila.

  20. Nettiex napsal(a) 12.2.2008 v 17:39

    slucy: Myslím, že tak zásadní věc by tvůrci rozhodně nechali spekulacím. Kromě toho kdy se naposled v Aktech X nějaká důležitá věc pořádně vyjasnila? :-)

  21. mona lisa napsal(a) 12.2.2008 v 18:03

    slucy – myslis, ze by sa Mulder vyzliekol a spal nahy, ked vie, ze ma v byte na gauci kolegynu? Okrem toho vzdy sme Muldera videli ked vstaval z postele v pyzame.
    To ze spolu mali sex potvrdzuje nepriamo aj epizoda Trust no one – kde muz co ich dlhe roky sledoval povie Scullyovej: ze jednu osamelu noc vpustila Muldera do postele a ze nielen ju ale aj jeho (toho muza co ich sledoval)to prekvapilo. Podla mna spolu pocas 9 rokov v serialy spali iba raz – v All Things. A Will je vysledok.

  22. xgirl napsal(a) 12.2.2008 v 18:09

    A kdo říká, že v All Things spolu spali poprvé? :-) Těch společných nocí v motelech, kdy jeden potřeboval od druhého utěšit zažili za těch 7 let až dost. Kromě toho u něj v bytě Scully nespala poprvé (viz Sein und zeit).

  23. kultx napsal(a) 12.2.2008 v 18:16

    xgirl: „Těch společných nocí v motelech, kdy jeden potřeboval od druhého utěšit zažili za těch 7 let až dost…“

    To je pravda… V druhém filmu by to chtělo nějaké 18+ flashbacky, které by podrobně ukázaly všechny tyto slabší chvilky obou agentů ;)

  24. nabaa napsal(a) 12.2.2008 v 19:04

    Že do toho ještě vstupuju…já bych řekla, že ta „osamělá noc, kdy Scullyová pozvala Muldera do své postele“ nebyla odkazem na All things, ale na tu noc, kdy se Scullyová vrátila se zprávou, že se jí opět nepodařilo otěhotnět.;o)

    kultx&xgirl: Jasně, třetí film by měl mít rating NC-17 XXX+, pak by si ho mohl i Mulder zařadit do sbírky těch filmů, co vůbec nejsou jeho.:oD

  25. xgirl napsal(a) 12.2.2008 v 19:54

    „kultx&xgirl: Jasně, třetí film by měl mít rating NC-17 XXX+, pak by si ho mohl i Mulder zařadit do sbírky těch filmů, co vůbec nejsou jeho.:oD“

    Neříkám, že bych si takové DVD nekoupila, pochopiteloně bych pro něj letěla ještě v den jeho vydání:-) Ale nejsem zastánce otevřené love scene v dalším filmu, myslím, že by to tam nějak nepatřilo…

  26. kimberly napsal(a) 12.2.2008 v 20:09

    Áno, k Aktom X sa tak akosi nehodí to, aby sme tú erotickú scénu videlu celú, pretože to je náznakový seriál a asi to tak ani nebude. Nie je však dôvod domnievať sa, že spolu vôbec nespali, alebo že spolu spali len raz. Vždy keď sa niekomu niečo stalo, tak sa samozrejme srdečne a s úľavou zvítali ale tie ich zvítavania v posledných sériách už neboli len tak, spomeňme si na The Truth a Mulderove vášnivé prisatie sa na Danine ústa, SKinner Ne-Skinner.

  27. Xeninka napsal(a) 12.2.2008 v 21:08

    Tak mi napadá, že by mohli natočit něco, co by splnilo všechna přání o vysvětlení sexu mezi nimi se všemi scénami co k tomu patří :) a mohli by to dát někam jako bonus :)

  28. Luki8701 napsal(a) 12.2.2008 v 21:28

    Xeninka@nebo to vyřešit jako v Xeně xo se vztahu Xeny a Gabrielle týče ne? Těsně než odpoví nahodit poruchu přijímače ;-D.

  29. nabaa napsal(a) 12.2.2008 v 22:05

    Mno tak já si nemyslím, že spolu spávali moc víc. Myslím v tom pravém slova smyslu,protože není spaní jako spaní,že? Řekla bych, že tak pravděpodobně v All things,pak možná v onu osamělou noc v Per manum, možná v Je souhaite a pak s pravděpodobností větší než velkou v The Truth. A „možná“ je zcela zásadní, neb v Aktech X není nic „určitě“.;o) A nějaká vyloženě erotická scéna by v jakémkoliv dalším filmu působila nejen nepatřičně, ale navíc by naprosto zrušila veškeré to jiskření a napětí mezi M a S. Takže leda by to byl úplný konec všech konců…což by se Aktům též nepodobalo.:oD

  30. xgirl napsal(a) 12.2.2008 v 22:05

    Náhodou, taky bych vášnivější verzi filmové love scene dala do bonusových materiálů na rozšířeném DVD :-D A klidně by tam mohli už konečně jasně říct, kdy spolu v té posteli skončili poprvé.

    Ostatně, co myslíte vy? Já byhc to odhadovala tak někde na přelom páté a šesté série (např. jak je v The end Scully u Muldera v bytě, zatímco on spí, to mi vždycky přišlo dost zvláštní)

  31. freee.lancer napsal(a) 13.2.2008 v 10:54

    Holky, když se vyspíte se mnou, řeknu vám, jak to mezi M+S doopravdy bylo :)

  32. haci napsal(a) 13.2.2008 v 11:20

    Tolik ženských bys nezvládl:-DD

  33. Luki8701 napsal(a) 13.2.2008 v 12:17

    Spát spolu MUSELI někde před Requiem a po All Things. To je jisté. Zajímavá otázka spíše je jestli spolu spali předtím jak už namítla XGirl. Nejsem zrovn shipper ale tahle vaše diskuze mne docela zaujala a pokud si vybavuji situaci nebo scénu kdy by k tomu mohlo dojít, tak mne napadá The End a nebo někde po úvodní mytologii 7.série. Možná tak oslavili smrt agentky Fowleyové ;-)

  34. haci napsal(a) 13.2.2008 v 12:55

    Myslím, že to muselo být až po Arcadii. Nedovedu si představit, že by Scully po společně strávené noci vadilo obejmutí kolem ramen a její „zelený výraz“ na Muldrovo pozvání bych pak čekala také jiný. Připadala mi odtažitá, možná až přehnaně. I v Millenniu by asi po polibku nesklopila oči. Podle jejich chování bych nejdřív sázela na Sein und Zeit, i když mi to připadá moc morbidní, tak by to asi Mulderovi pomohlo zvládnout tu těžkou noc :-)

  35. nabaa napsal(a) 13.2.2008 v 12:57

    Souhlasím s Lukim,viděla bych to ale spíš na období mezi Je souhaite a Requiem. A předtím bych to moc neviděla.;o) A taky by mě zajímalo, jestli už tady některá recenze zaznamenala tolik komentářů.:oD

  36. kultx napsal(a) 13.2.2008 v 13:16

    V Sein und Zeit bych to viděl na blowjob :) na skutečný sex se vším všudy vsázím v all things… Je to ale jen takovej můj malej tip…

    nabaa: Přes třicet komentářů jsem ještě nezažil nikde, ani u recenze, ani u jiného článku zde na webu… :)

  37. haci napsal(a) 13.2.2008 v 13:32

    Ou, moje romantická duše dostala ránu…blowjob dřív než sex? Prosím ne…to bych vědět nechtěla…

  38. mona lisa napsal(a) 13.2.2008 v 13:53

    Podla epizody Trust no one: co Scullyovej povedal ten chlap o JEDNEJ osamelej noci, – M a S spolu spali iba raz. Moj typ: v All things, potom sa tvarili, ze sa nic nestalo. Az v Existence doslo zase k zblizeniu – vid. bozk s Willom na Mulderovych rukach.

    Ako bonus na DVD: nejake to tutu mutu medzi nimi dvoma (aj s nejakymi podrobnostami) – to by som brala. Ale preboha, nie v druhom filme! Ale vraj to tam bude.Len dufam, ze nie ako na tych obrazkoch GA, co boli uverejnene nizsie na kultx. Brr. Mozno Muldera by sme takto radi videli. Ale ju v decentnejsich poziciach!

  39. xgirl napsal(a) 13.2.2008 v 14:44

    Sice si už přesně nepamatuji, jak je to v originále, ale „jedné noci“ neznamená jen „jednou“, prostě jednou v noci ho pozvala poprvé do postele, a kolikrát to zopakovali, o tom už řeč jaksi nebyla…Sice mám z medicíny jenom šest semestrů, ale aby žena, co má téměř nulovou šanci na otěhotnění přišla do jiného stavu po jedné romantické noci, to by musel být opravdu zázrak, nebo by musel mít Mulder v sobě opravdu velký potenciál (zaobaleně řečeno hodně supervýkonných spermií) :-D

  40. kimberly napsal(a) 13.2.2008 v 18:46

    No tak sme sa tu rozšupli, ale tých možností je skutočne dosť. Mne sa tak akosi nezdá, že by All things boli prvým razom čo spolu spali, pretože sa Scullyová netvárila nijak tak, že by to bolo dáko neobvyklé. Čiže si myslím, že tu to bolo len po prvý krát ukázané. Ale ten bozk v Milleniu ju prekvapil, takže niečo sa začalo diať až po ňom.

  41. nabaa napsal(a) 13.2.2008 v 21:02

    xgirl: Já mám z medicíny zatím 7 semestrů a i přesto,že se jedna noc zdá být velice málo,zázraky se dějí a v Aktech X speciálně,takže v tomto případě bych byla i nakloněna tomu věřit.;o)

  42. nabaa napsal(a) 13.2.2008 v 21:03

    kultx: Tak to gratuluji k osobnímu rekordu.:oD

  43. xgirl napsal(a) 14.2.2008 v 9:25

    No a nebo je to prostě a jednoduše v tom Mulderovi, který má v sobě už taky nějaké mimozemské geny. Zkrátka a dobře Scullyové nehledala budoucího otce mezi těmi správnými protějšky:-D :-D

  44. kultx napsal(a) 14.2.2008 v 16:08

    xgirl: Možná jsi na to kápla :) Po „nakažení“ černým olejem dostaly možná Mulderovy spermie nevídaný výkon ;)

    Klidně by z toho mohli udělat další prvek mytologie…

  45. Nettiex napsal(a) 14.2.2008 v 21:45

    Teda, 44 komentů… all things fakt zaujala :-)
    Jenom škoda, že se asi nedozvíme, jak to bylo doopravdy… Ale takhle je to zábavnější, koneckonců – ta tajemnost dělá ten serál ještě zajímavější, náznaky místo čistých faktů… člověk pak o tom musí pořád přemýšlet, co když…

  46. nabaa napsal(a) 14.2.2008 v 21:55

    Akorát že ani superschopná spermie nemůže oplodnit vajíčko, které tam není.:oP

  47. 69richard69 napsal(a) 14.2.2008 v 22:38

    NEZABUDNITE UZ ZACHVILU AKTA X EPIZODA HOLIVUDSKE STORY

  48. Nettiex napsal(a) 15.2.2008 v 0:18

    Která byla naprosto super (Hollywod A.D)

  49. trust_one napsal(a) 15.2.2008 v 10:31

    teda to je komentaru :D mi to chvilku dalo nez jsem to prelouskala.
    Jinak, kdo jste psal, ze Mulder spal nahy, na to jste prisli kde ???

  50. xgirl napsal(a) 15.2.2008 v 11:18

    Nevím, myslím, že spí normálně ve spodním prádle, je mu přece vidět jen noha a pak mahý hrudník…

  51. Nettiex napsal(a) 15.2.2008 v 14:21

    trust_one, xgirl: Ale no tak. Noha a hrudník přece bohatě stačí… A navíc Scullyová se v té koupelně oblékala, a to o něčem svědčí, ne? Navíc tomu nasvědčuje i ta atmosféra… Scullyová pochybuje nad svým životem, setkáním s Danielem se uzavřuje a vyjasňuje jedna kapitola jejího života, aby mohla začít novou…

  52. haci napsal(a) 15.2.2008 v 15:22

    Nepřipadá mi, že začala novou kapitolu. Jestli se spolu vyspali, tak to bylo jen na jednu noc. Asi by mi nestačilo „občas“ se spolu vyspat a pak ignorovat, že se to vůbec stalo, potřebovala bych bližší vztah a ne jen objetí, když je opravdu zle…také bych pochybovala nad životem – byla bych zmatená, protože bych nevěděla co vlastně mám – což Scully i sama Danielovi říkala.

  53. Nettiex napsal(a) 15.2.2008 v 16:21

    No, to jak se k sobě chovali v The Truth, i to jak Scullyová stojí a vždy stála při Mulderovi myslím napovídá, že jsou buď DOST dobří přátelé anebo něco víc… navíc spolu budou mít syna.

  54. xgirl napsal(a) 15.2.2008 v 17:41

    No, pravda je, že taková věc přátelství dvou lidí navždycky změní a hodně těžko se z toho couvá zpátky – jak tu hranici jednou překročíte, budete ji překračovat častěji a s menšími výčitkami, akorát z toho v sobě má člověk binec. Vždycky mi připadalo, že aféra s Fowleyovou Scullyové ublížila nějak víc, než jen na úrovni přátelství a důvery, jako by mezi ní a Mulderem bylo něco nedořešeného. Jednu dobu jsem si myslela, že nějaké jejich první muchlování se odehrálo během 5. série.

  55. Queequeg napsal(a) 16.2.2008 v 12:45

    Já se přikláním k názoru, že se spolu poprvé vyspali v All Things. Je to tam sice jen naznačeno, ale jisté je, že se S. obléká a jisté je, že ten polštář vedle M. „použitě“ vypadá. Je sice fakt trochu divný, že ona už předtím usnula u něj na gauči, tak si moc neumím představit, jak to probíhalo potom, ale ty nezodpovězené otázky k XF prostě patří. A proč by nemohla otěhotnět po jediné noci s M.? Zas tak velký zázrak vzhledem k předchozím sedmi sériím, kdy se zázraky děly takřka pořád, by to nebyl.

  56. trust_one napsal(a) 16.2.2008 v 15:10

    a nebo se spolu mohli jeste vypsat v unnatural. Tam měla Scully narozeniny, tak to by bylo taky mozne. Nikdo nevi, co se udalo potom, co ten baseball dohrali… pak prisel polibek v milleniu a bylo to !! :-) jinak, jestli se spolu vyspali v all things, tak to je fakt mazec :-D sama Gillian preci rikaal, ze kdyby spolu skoncili v posteli, tak ze uz to nejsou akta x …

    koukam, ze tolik komentaru tu nema zadnej jinej dil :-D nojo, Gillian rulez :D :D :D

  57. efulinka napsal(a) 26.12.2008 v 0:06

    Náááááááááááá­áááádhera!!! Konečně jí došlo, že ho miluje!!! brečím!!! fňuk fňuk

  58. gedzitka napsal(a) 8.1.2009 v 15:11

    bol to supis dielik aj pre mna, fakt som to zrala ten diel, ani som nedychala… no kazdopadne ako spravni fanusikovia, radi by sme videli aj ich milostnu scenu :-))), snad nam ju uz ukazu v tretom filme :-D :-D :-D ale gill tento diel velmi vysiel aj s tym scenarom, skutocne… aj my slzy vysli pri nom… a co sa tyka vztahu muldra and scully, tak mozno sa aj vyspali spolu v tento diel, ved sme sa mnohe ine veci dozvedeli v deviatej serii, dokonca aj to ze boli milenci no nie? :-))) ale vsetko to bolo take tajne pretoze to bolo akta x, ja by som dala podtitulok „domysli si“ :D :D :D ale fakt skvele…

  59. Eleanor napsal(a) 25.1.2009 v 22:24

    100% úžasná epizoda, hlubší, než téměř všechny v Aktech X. Gillian odvedla úžasnou práci jak po scénáristické práci, tak i po té režijní (úžasné dlouhé a zpomalené záběry atd.). Dodala agentce Scullyové velkou hloubku a minulost, která přispívá pochopení postavy. Výborná práce.

  60. bella-donna napsal(a) 17.3.2009 v 1:04

    Tak konečně jsem tento díl viděla:D Unikal mi až mysticky. Už jsem viděla všechny díly všech sérií, až na tenhle. A nemám slov. Ty zpomalené záběry… Scully v chrámu osvícená… Páni… A ten Moby tam fakt seděl! Když mi to před tím někdo řek, že hudba od Mobyho byla v Aktech X, vůbec jsem si to nedokázala představit. No ale sedlo to tam jak poklička na hrnec:DD

  61. Mia009 napsal(a) 2.4.2009 v 21:00

    Nevím..nevím, ta celá epizoda je tak zvláštně zamotaná…začátek a konec seriálu- to mi vůbec nešlo k sobě! Ale pokud by mi někdo předhodil tu začáteční scénku, určitě bych byla toho názoru a myslela si, že spolu spali.
    Určitě by mě to od Cartera a spol. nepřekvapilo. Jen ať fanoušci tápají. :-)
    To, že mezi nima něco bylo mi utrvrzuje i to Scullyino přemýšlení …:-)) Jak mluvila o tom, jakou cestu si vyberem…atd…uplně mi to tam sedělo. Jakoby ani jeden nepřemýšlel..prostě se to stalo..ona pak zjistila, že to byla chyba…tak znejistila..a nechala být věci tak, jak skončili…

  62. Channach napsal(a) 17.2.2010 v 10:24

    Dotaz – Jsem v 8. sérii a tady jsem četla, že se Scullyová pokoušela otěhotnět už dřív…nějak mi ten díl (díly) unikly, či co, proto se ptám, kdy to bylo????

  63. Clarissa napsal(a) 13.3.2013 v 15:02

    Obsahuje spoilery
    Channach: Podle mě je v sedmé sérii patrná narůstající intimita mezi Mulderem a Scullyovou (polibek v Millenniu, tento díl, Hollywood A.D., kde se na konci ruku v ruce chystají jít utrácet vládní peníze, Mulderův strach o to, že kvůli jeho přání v Je souhaite Scullyová zmizela (ovšem ne až tak překvapivý, když si uvědomíme, že jeho otec byl zavražděn, matka spáchala sebevraždu a o sestře už víme, že je mrtvá), a následné „rande“ i to, s jakou samozřejmostí v Requiem Scullyová přijde v Oregonu za Mulderem a ten ji vezme do své postele, obejme ji, šeptá něžná slůvka a políbí ji). To, že nám Carter neukázal přesně ten okamžik, kdy počali Williama, odkazuje k tomu, že jejich postavy žijí svým životem a my vidíme jen zlomek jejich společných chvil (flashbacky v Per manum). Osobně se domnívám, že spolu spí od této epizody.

Řekněte nám svůj názor!