Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE SERIÁLU AKTA X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

11×06 Kitten (recenze)

režie Carol Banker | scénář Gabe Rotter | premiéra v USA 7. 2. 2018 | premiéra v ČR 2018 | české titulky ke stažení | hodnocení 40%

Lesy. Existuje vůbec nějaká krásnější smrt, než smrt v lesích, nejlépe rukou nějakého rafinovaného sadistického maniaka? Troufám si tvrdit, že ne, a pro utvrzení v tomto přesvědčení v minulosti mnohé vykonala sama Akta X. Snaží se v tom pokračovat i šestá epizoda nové řady, která by se ráda stala novou Detour, ale v mnoha ohledech bohužel kriticky selhává.

kitten-forest1.png

VAŠE NÁZORY: Nenechte si ujít názory čtenářů našeho webu a zapojte se do diskuse

Marná sláva, nejlepší epizody Akt X se odehrávaly mimo civilizaci. Zvláště náročné zkoušky lesem podstoupili Mulder a Scullyová v rozmezí pouhého měsíce na jaře 1994 v epizodách Shapes a Darkness Falls, nejprve při hrátkách s vlkodlačími indiány, poté se světélkujícími všežravými muškami. První série obecně je na tyto lokality bohatá, pamatujete výlet do arktického výzkumného střediska nebo setkání s jerseyským ďáblem či lehce zmutovanou amišskou sektou? A samozřejmě poztrácení puberťáci v zalesněných oblastech oregonského Bellefleur, to byl taky docela známý případ.

Přiznejme si hned na začátku – výlety Muldera a Scullyové do terénu nikdy neoslňovaly skvělými zápletkami. Jejich silným momentem byla výpravnost, technické kategorie a režisérské schopnosti, ordinující nám tu správně hutnou atmosféru a lekačky v tu pravou chvíli.

kitten-skinner.png

Epizoda Kitten má dva silné momenty. Prvním je Mitch Pileggi. Už jsme si zvykli, že kdykoliv je Walteru Skinnerovi v Aktech X věnováno více prostoru, je to ku prospěchu věci. První epizoda, která postavu Skinnera přiblížila, Avatar z konce třetí série, byla velmi příjemnou sondou do (rozvráceného) osobního života zástupce ředitele FBI, který tou dobou zrovna procházel (pro něj mimořádně bolestivým) rozvodem s manželkou. Tehdy do jeho života vstoupila žena nová, ne úplně vítaná, a sice sukuba, která se mu vkradla až do postele a tam se z něj pokusila vysát život. Zhruba o rok později, koncem čtvrté série, dorazila epizoda Zero Sum. Skinner tehdy vzal do vlastních rukou osud Dany Scullyové, procházející smrtelnou chorobou, aby této agentce, pro kterou měl vždy jistou slabost, zachránil život. V obou případech se však musel zaplést do špinavých her, které v zákulisí nejvyšších míst FBI rozehrál Muž s cigaretou.

Mitch Pileggi je na poměry televizní nabídky vynikajícím hercem. Jeho Skinner je skvělá postava, přísný šéf a byrokrat tělem i duší, který ctí pravidla úřadu i jeho hierarchii, zároveň ale správný a zásadový chlap. Vždy mě bavilo sledovat Skinnerovo zhnusení pokaždé, kdy musel jednat s Kouřícím mužem, a miloval jsem jej ve chvílích, kdy Kuřákovi „představil“ Alberta Hosteena nebo když Muldera v epizodě Anasazi srovnal takříkajíc „do latě“.

Veskrze paranoidní Mulder měl v minulosti tendenci Skinnera podezřívat a nevěřit mu, což po událostech z osmé a deváté série, kdy se Skinner stal ochráncem Scullyové, značně omrzelo a začalo působit spíše jako Mulderova zabedněnost. Závěrečný pokec agentů se Skinnerem v aktuální epizodě i jeho odhodlání odhalit konspiraci stojící za šílenstvím a smrtí jeho přítele se jeví jako snaha celé toto období vzájemné nedůvěry definitivně ukončit. Uvidíme tedy, zda jim nově vyhlášené spojenectví vydrží aspoň do osmé epizody.

kitten-kersh.png

A právě toho se týká největší výtka, kterou k této epizodě mám. Poprvé od konce deváté série v roce 2002 se do Akt X vrací Alvin Kersh. Postavu tohoto náměstka ředitele FBI jsem měl vždy rád, a tak jsem se těšil na jeho vývoj za celé ty roky. Kersh byl vždy otevřeně nepřátelský vůči Mulderovi i celé jeho „křížové výpravě“, jíž ve snaze najít svou sestru vedl proti americké vládě i samotné FBI. Jako takového jsem jej vždy respektoval a jeho pozici chápal – Muldera, útočícího na FBI, považoval za (potenciálně, ale i fakticky) neloajálního člena týmu i úřadu. Když pak závěrem deváté série probíhal vykonstruovaný soudní proces, na jehož konci byl agent Mulder odsouzen k trestu smrti, Kersh otočil a pomohl ex-agentovi uprchnout z vězení. Vzhledem ke všem nejasnostem, které proces provázely, se jednalo o změnu v chování vcelku pochopitelnou.

Nyní, o patnáct let později, se zdá být vše úspěšně zapomenuto a Kersh se vůči agentům znovu extrémně vymezuje. Zajímavý veletoč vzhledem k tomu, jak moc si Kersh ušpinil ruce, když před lety pomohl Mulderovi uprchnout z přísně střeženého vojenského zařízení a zradit tak všechny ideály, kterým nyní znovu zřejmě věrně slouží. Člověk má až pocit, že sleduje jakousi alternativní realitu, ve které hned po šesté sérii následovala ta jedenáctá. Tuto nekonzistentnost můžeme pochopit v případě nezkušeného scénáristy, ale že proti ní nezasáhnou dlouholetí spoluautoři Akt X i jejich mytologie Chris Carter a Glen Morgan, to už je za hranou.

kitten-osment.png

Vedle Pileggiho je druhým velkým pozitivem epizody Haley Joel Osment. Kdysi rozkošná dětská hvězdička z velkých hollywoodských bijáků (Šestý smysl, A.I.: Umělá inteligence) dnes sice připomíná profesionálního pojídače Big Maců kdesi z amerického středozápadu, talentu však, troufám si říct, mu zůstalo na rozdávání. Skvělé jsou všechny jeho scény s Pileggim („Now who sees monsters?“), zvláště vynikající je pak ve scéně, kdy jej do jeho lesního karavanu přijdou vyslechnout Mulder se Scullyovou. Když se řeč stočí na snahu americké vlády skrze rozprašování chemických látek ovládat myšlení každého muže, ženy i dítěte, vypadá to v jednu chvíli, že Mulder si hned týden po rozlučce s Willem našel k adopci nového syna.

Vedle dvou skvělých herců a standardně dobrých představitelů ústřední dvojice však epizoda nabízí až strašidelně málo. Napětí je pomálu, v lesích je tentokrát až příliš velká tma na to, abychom zahlédli aspoň něco děsivého, a konspirační linka působí příliš lacině a naivně. O iritující nekonzistentnosti v případě některých postav ani nemluvě. Záběry z Vietnamu nevyděsí ani nedojmou, a to je co říct, když jsme svědky vcelku bestiálního vraždění civilistů.

Po jistou dobu v průběhu desáté série jsem si říkal, zda už není na čase, aby Chris Carter, Glen Morgan a James Wong neustoupili do pozadí a nepředali žezlo někomu novému, kdo by byl schopen nabídnout úhel pohledu více patřící do 21. století. Scénárista Gabe Rotter a režisérka Carol Bankerová však nenabídli nic, co bychom neviděli už tisíckrát. Půvabné kulisy městečka Mud Lick i přilehlých lesů amerického Kentucky jsou strašně málo.

Tento článek byl zveřejněn 10.2.2018 v 0:00 v kategorii Recenze epizod, Restart seriálu Akta X.

Komentáře: 38

  1. mrx.friend napsal(a) 2.2.2018 v 2:22

    Ta scéna, kdy Muldera pronásleduje monstrum, mi strašně připomíná Shyamalanovu „Vesnici“. Už chybí jenom žlutý kápě :-D
    https://i0.wp.com/…_photo19.jpg

  2. Mirka napsal(a) 2.2.2018 v 11:56

    Hmm, Kersh stále v FBI? Měla jsem za to, že se někam nadobro vypařil hned po tom, co pomohl Mulderovi k útěku z vězení. Každopádně se těším. Epizody zaměřené na Skinnera patří k mým oblíbeným.

  3. captain napsal(a) 2.2.2018 v 20:42

    Vypadá to na super epizodu. Už se moc těším. To bude zas jízda. Kersch znovu na scéně. Zajímavý nápad.

  4. ZuzkaMuf napsal(a) 2.2.2018 v 22:41

    no mě ta ukázka připomněla povídku o Skinnerovi z prví knížky povídek o krysích lidech ( to bylo z Vietnamu ) – Non gratum anus rodentum

  5. Clarissa napsal(a) 3.2.2018 v 11:51

    ZuzkaMuf: Ta povídka se mi vybavila taky, ale mám ji spojenou s vlkodlaky. A tady místo stok hraje prim les.

  6. x-phile napsal(a) 8.2.2018 v 4:52

    Taková příjemná oddychovka. Už podle traileru bylo jasné, kdo bude záporák. Vypadávající zuby nechutné, pokus o upálení hustej. A teď dva týdny čekání a těšení :-)

  7. Smith napsal(a) 8.2.2018 v 11:15

    Dost priemerna epizoda, prazdny dej bez realneho napatia kde je hned jasne co sa deje a s konspiraciou ktoru sme zazili uz velakrat. Od Kersha by som tiez cakal, ze sa bude po The Truth spravat aspon trochu inak, zase je tam kde bol. Kazdopadne ale viac Skinnera potesilo a stale to je viac X-Files ako minula seria.

  8. Smith napsal(a) 8.2.2018 v 13:11

    Tak ci tak ale epizoda mala dobru atmosferu a Osment bol skvely.

  9. Mirka napsal(a) 8.2.2018 v 15:29

    Typická aktovská klasika, vždycky potěší. A Kersch je stále stejně „miloučký“ jako před lety.:-)

  10. Callysto napsal(a) 8.2.2018 v 20:10

    Poznala jsem ho, toho původně malého hubeného chlapečka z AI a Šestého smyslu. Akorát vyrostl do všech směrů. A konstatuji, že Skinner zraje jako víno, zamlada vypadal staře a teď zastara vypadá zatraceně dobře, narozdíl od Muldera, ten to měl klasicky obráceně.
    Jinak to bylo opět jako stará dobrá Akta X, fakt se tato série zatím daří.

  11. Michal napsal(a) 8.2.2018 v 21:09

    Docela nuda. A Chemtrails? Tomuhle ještě stále někdo věří?

  12. Xeninka napsal(a) 8.2.2018 v 22:13

    Jednoduchá epka, plusové body jsou za Skinnera a překvapivě pro mě za Kershe, kterej je furt stejnej blbec a evidentně lízač zadků když je na té pozici, na které je. Ale je to první epizoda z 11. série, kterou si nebudu pouštět s titulkama, neboť za a) nebyly potřeba a za b) díl nijak extra neoslnil (zvlášť v kontrastu s minulou epizodou, na kterou, ač je to už týden, často myslím a včera jsem dokonce diskutovala s mužem, jak hrozné musí být rozhodnutí vzdát se dítěte).

  13. Clarissa napsal(a) 9.2.2018 v 21:52

    Callysto: Naprostý souhlas, chvílemi mám pocit, že Skinner vůbec nezestárl :-D. David samozřejmě ano a o Gillian jsem se již několikrát obdivně vyjadřovala (především v Plus one jsem měla velmi silný pocit, že jí to neskutečně sluší).

  14. Clarissa napsal(a) 9.2.2018 v 22:01

    Epizodu beru jako takovou jednohubku, která je sympatická především zaměřením na Skinnera a zodpovězením jedné z otázek, která nedávala fanouškům spát (Proč ten Skinner, sakra, nestoupá v tom kariérním žebříčku?). Pochválit samozřejmě můžu i Osmenta, jen ten děj byl příliš předvídatelný a v těch posledních minutách bych si rozhodně odpustila ten již slyšený slovní doprovod. Nicméně celkově asi poměrně snadno zapomenutelná epizoda, která by v desáté sérii asi oslnila, ale tady se rychle ztratí.

  15. Alby napsal(a) 10.2.2018 v 14:08

    CLariss: TO, ze mozeme povedat, ze je to aktovsky standart a priemer, hovori o tom, ze 11 je fakt ooooooooooooo­ooovela lepsia ako 10 a ukazuje, aka bola 10 na nic…lebo tato epizoda by tma bola ako meteor.

    Inak ja som vravela, ze 5O a vyzerat ako Gillian s nikym sa od pychy nerozrpavam. Kludne by mohla trochu pribrat, mne sa vzdy pacila v castiach, ked bola proste taka viac..no viac…:D Ale v plus onebola naozaj pekna, dokonca aj stou parochnou. Ona starne velmi pekne, David ne az tak pekne, ale prave v tejto epke, ako na konci sedi v tom bielom tricku na gauci, tak mi prisiel normalne, ze ako na svoj vek sexy…asi yb to chcelo svetlejsie farby na neho ..:D

  16. Smith napsal(a) 10.2.2018 v 14:10

    Cim viac sa zamyslam nad epizodou tym mi pride priemernejsia. Serial je zaseknuty v minulosti a nechce sa pohnut dalej (Kersh, Skinner). Okrem toho este aj v povodnom seriali by to bol len obycajny zabudnutelny priemer a najhorsia Skinnerova epizoda.

  17. Clarissa napsal(a) 10.2.2018 v 15:46

    Alby: Přesně tak to bylo myšlené i napsané ;-), jen pro mě by to byl spíš horší průměr.

  18. Mirka napsal(a) 10.2.2018 v 17:33

    Smith ten pocit „zaseknutosti“ je pochopitelný, protože seriál směřuje k závěru a Carter se nám snaží dát některé odpovědi, o kterých jsme se dosud mohli jen dohadovat. Proto ty návraty do minulosti. Mám ten pocit už od začátku jedenáctky. Mě osobně to nevadí, jen mě trochu rozesmutňuje, že už Akta X nadobro skončí. Epizoda se mi líbila, postavu Skinnera mám ráda. Zaslouží si samostatnou epizodu. Osment mi ale jako Davey moc neseděl. Podle mě má moc dobráckou vizáž na roli psychopata, moc velkou hrůzu ve mě nebudil.

  19. Smith napsal(a) 10.2.2018 v 17:43

    Mirka: Skor mam na mysli to ako sa recykluju konspiracie, ako sa postavy nikam neposuvaju. Mulder a Scullyova zase neveria Skinnerovi, on sam sa nikam neposunul, Kersh je zase uplne rovnaky ako kedysi.

  20. Mirka napsal(a) 10.2.2018 v 20:16

    Smith tak pokud se jedná o tohle, tak to souhlasím. Obzvlášť nedůvěra vůči Skinnerovi je pro mě nepochopitelná, po tom všem, co pro ně udělal. Při garážové scéně v This, když mu Scully vyslovila nedůvěru, se tak bolestně zatvářil a bylo vidět, jak moc se ho to dotklo, až mi ho bylo líto. Nevěřím, že by je zradil. On prostě jen pořád „stojí na té hranici, kterou Mulder neustále překračuje“,jak kdysi řekl.

  21. Clarissa napsal(a) 11.2.2018 v 14:32

    kultx: Děkuji za recenzi. Je zvláštní, jak jsem se naučila v nových sériích některé do očí bijících „divnosti“ přecházet. S Kershem máš samozřejmě naprostou pravdu, jen mě osobně už to tak nezaráží. Poté, co je napadrť (alespoň pro mě) mytologie, už podobné excesy skoro neupoutají mou pozornost. Ale jsem ráda, že jsi na to poukázal. Poté, co se fanouškům zodpověděla jedna otázka (Proč Skinnera za tolik let nepovýšili?), tak mají na stole hned jinou: Proč je Kersh tam, kde je, a proč se nezměnil? ;-)

    To, co mně v nových epizodách MOTW chybí nejvíce, je tajuplnost. Vždy je předem jasné, kde je dobro, kde zlo, kdo je viník, a víceméně i způsob, kterým útočí. To není problém jen této epizody, ale i dalších celkem povedených (Plus one, Foounder´s mu­tation), o nepovedených nemluvě. Ráda bych se zase jednou dočkala opravdového pátrání, slepých uliček, bezradnosti a tápání, víry v to, že vím, kde je pravda, i krutého prozření z toho, jak jsem se mýlila. Ještě jednou chci zažít podobné pocity jako u Grotesque. No, uvidíme, co nás ještě čeká :-).

  22. yscully napsal(a) 11.2.2018 v 19:38

    Než přečtu recenzi, dám sem zase první dojem.

    Tím posledním záběrem a odkazem na chemtrails to celé shodili, úplně nedůstojně.

    Skinner je nadčlověk – leží hodinu v blátě propíchnutej naskrz nějakým špinavým klackem a pak z té díry v pohodě vyleze a do konce epizody na něm není vidět známka nějakýho zranění? Sorry, to je hodně divný.

    Za mě tenhle díl ne, i když pro jakýkoliv „Skinnerův“ díl mám slabost a proto jsem mu fakt hodně fandila.

    A teď si jdu projít recenzi a spoilery, které mě minuly.

  23. yscully napsal(a) 11.2.2018 v 20:16

    Vidím to jako hodně promrhanou šanci.

    Myslím, že na to, jak tam pořád vytahovali (doslova i obrazně) ty zuby, tak tuto linku mohli uzavřít nebo rozpracovat nějak líp. Nebo to ideálně úplně vyhodit, bylo to nadbytečné, nikam to neposunovalo ani děj ani zápletku, ty chemtrails tam byly nalámané fakt strašně křečovitě. Kdyby ten sajrajt působil tak rychle, že zdravému a dobře živenému Skinnerovi začnou padat zuby po dvou týdnech (aniž by si všiml nějaké expozice čemukoliv divnýmu), tak by úplně celé to město muselo mít dávno všechny zuby v kelímcích.

    Žlutozelený bojový plyn, přes který se v zamořené chatrči dají pronášet dlouhá souvětí? Tady někdo buď neměl koule na to byť jen naznačit, co takový bojový plyn s oběťmi dělá (pak je otázka, proč se do takového tématu pouští), nebo si to představuje asi jako antivaxer dětské nemoci.

    Bylo tam nepříjemně mnoho chyb, které bily do očí a působily velmi samoúčelně. Identifikace Skinnera z rozmazaného videozáznamu z lesa? Vyhlášení pátrání bez toho, aby se šerif podíval na další tři minuty té nahrávky? Pak Skinnerovo auto vedle té smrduté chatrče uprostřed lesa působilo dost nepatřičně a nechápu, že se na něj M+S nezeptali hned.

    Taky Skinnerovo vyznání lásky k Mulderovi (byť pronesené směrem ke Scully) bylo na mě trošku dlouhé, ale má-li to být součást směřování k důstojnému konci seriálu a zodpovězení aspoň některých otázek, které celým seriálem procházejí, tak budiž.

    Přidávám se k těm, kterým není jasné, čím se objevila/obnovila ta nedůvěra M+S ke Skinnerovi, kterou v jedenáctce opakovaně vyjadřují. V druhém filmu to vypadalo, že táhnou za jeden provaz.

    Je to špatné, špatné, špatné, ale pozitivně hodnotím, že to i přes všechny výtky, které k tomu mám, působí jako Akta X, nejsou tam nadbytečné „nové“ postavy a že se to motá kolem Skinnera. Jo, a taky Muldera v bílém tričku. Těch 40 % by to asi uhájilo i u mě.

  24. Alby napsal(a) 11.2.2018 v 21:55

    yscully: vidim,ze nie som jedina, komu sa pacil Mulder a biele tricko…:D Inak vyrok …nebo si to představuje asi jako antivaxer dětské nemoci… ma rozosmial tak brutalne, ze az muz s aprisiel pozriet, co sa deje.

  25. PetraZelva napsal(a) 12.2.2018 v 10:39

    Díky za recenzi, bez ní bych ty nesrovnalosti asi taky jen tak přešla. Mám moc ráda epizody venku (Darkness Falls patří dodneška k mým nejoblíbenějším a zároveň k těm, u kterých se pokaždé bojím jako malá), ale tohle bylo takové…málo. Vlastně moc nevím, co k tomu napsat, takže z toho usuzuju, že mě to moc neoslovilo. Mě osobně epizody se Skinnerem dřív moc nebavily, ale musím uznat, že tahle postava si prostor zaslouží a zahraná je velmi dobře. Doteď totiž nevím, co si o něm vlastně mám myslet, na čí straně vlastně je. Ráda bych věřila, že je klaďas, ale asi jsem v tomhle jako Mulder a pořád ve mě hlodá červík pochybnosti. Tak uvidíme. A taky jsem si říkala, že je fakt dobrej, že s propíchnutým břichem funguje jakoby nic :-D PS: Chemtrails jsou asi v Americe fakt velké téma, které mě osobně vůbec nezasáhlo :-D

  26. Mirka napsal(a) 12.2.2018 v 12:06

    PetraZelva: tématem chemtrails se zabývala už episoda Blood na začátku dvojky, ale zřejmě je to pořád aktuální.

    kultx: „Záběry z Vietnamu nevyděsí ani nedojmou…“ mě teda přinejmenším znechutily, hlavně ta scéna kde se John chlubí svými „trofejemi“ a Skinner střelí toho kluka, brrr… Já všeobecně válečné scény nesnáším.
    No a Kersh to je kapitola, kterou jsem po The Truth považovala za uzavřenou (měla jsem za to, že utekl před supervojáky, aby se zachránil),takže mě jeho přítomnost v FBI překvapila. Ale těch nesmyslů a nesrovnalostí se postupně nakupilo tolik, že už si s tím hlavu nelámu.
    Každopádně zajímavá recenze a díky za ni. :-)

  27. Deshy napsal(a) 12.2.2018 v 12:21

    Zase taková vykradačka věcí minulých. A tím nemyslím typy epizod odehrávající se mimo civilizaci.
    Nechápu a nejsem příznivcem toho, že se ty epizody musí vždy odehrávat tak, že se to někoho osobně dotýká. Zbytečně to zabírá prostor budování nějakého dobrého příběhu a hutné atmosféry.
    Ten scénář byl navíc šíleně hloupý a scény až někdy primitivně samoúčelné.
    Ve Skinnerově bytě tam Scully stála jak tvrdé y, aby následně došla pro tu obálku, ať už je to chyba střihu nebo tvůrců, působí to lacině. Zázračně uzdravený Skinner je prakticky totéž.
    Osobně by mě zajímalo, jak má působit proslov Daveyho, já bych si při něm být Muderem a Scullyovou říkala, zda působím taky jako takový blázen, když ze sebe vypouštím ty teorie.
    Osobně mám celkem od začátku novodobých Akt X problém s tím, že nám všichni potřebují vlastně všechno hned říct. Možná je to nedostatkem invence nebo příkaz shora?
    Ale díky tomu to působí jako jednoduchá pohádka pro blbečky.
    Přesto mi to ale vadilo podstatně méně, než ta minulá epizoda.
    Za recenzi děkuji. Musím říct, že jsem vůbec neuvažovala, že tohle by mohl být „ten“ výlet do přírody.
    Ani teď se mi nezdá, že to takhle bylo myšleno. Nebo je to jen moje doufání?
    K tomu, aby to mohl být tento typ epizody, je přece potřeba být odříznutý. Tady to vůbec nepřipadalo v úvahu. Připadalo mi to jako normální civilizace.

  28. oskvarka napsal(a) 12.2.2018 v 14:22

    Deshy inak toto si vystihla s tymi novodobimi dielami ako by sa bali ze ked neodpovedia na vsetko hned tak im ujdu divci.. ale nakoniec z toho ukradnu vsetko tajomno co tam ostava…

    ludia trochu odveci kde stahujete okrem uloz to ja sa k tomu neviem dopatrat.. teda ako mam obavi z tejto epky ale tak sancu jej dam.. hlavne ked mam dnes konecne volno trochu :)

  29. DanaS napsal(a) 12.2.2018 v 14:43

    Souhlasím s recenzí i s většinou názorů tady! Čtete mi myšlenky :-D hlavně co se týče nedůvěry M a S ke Skinnerovi, žádného posunu postav či návaznosti a superskinnera.

  30. yscully napsal(a) 12.2.2018 v 14:43

    oskvarka: ještě na hellspy se ty díly objevujou. Co máš proti ulozto? Mně jede dobře. A anglické titulky k tomu lovím na http://ad.addic7ed.com/, dají se tam dohledat podle verze souboru, aby se nerozhazovalo časování po každé pauze na reklamu.

  31. oskvarka napsal(a) 12.2.2018 v 16:28

    yscully :D.. proti uloz to nic len mi chvilu trvalo kym mi napadlo ze by to tam mohli dat aj pod nazvom x files a nie akta x ako boli ostatne diely :D.. to vies 3 deti po sebe na materskej ozaj hlupnem… ale uz mam stiahnute (aj ked som si stiahla nejaku blbu verziu a mala som titulky trochu pozadu) aj pozrete aj dieta uspate :D:D… inak to vecsinou nestiham stahovat hned ako ide diel musim pockat na vhodnu konstalaciu hviezd u nas doma :D:D…
    apropo k tej materskej demencii mne sa to celkom pacilo aj ked jasne ze strasidelne to az moc nebolo (aj ked ja osobne nemam dara strasidelne veci a horory :D:D.. ano akta x bol vzdy moj najoblubenejsi serial :D:D.. ale napriklad cast o indianoch a vlkodlakoch dodnes nemozem pozerat je to pre mna najstrasidelnejsi diel.. :D..) a akosi som tie zuby az tak nepochopila no.. :D.. ale nechutne brr … jedine odveci bol skiner co ich tam zrazu zachranoval fit ako srnka .. inak taka pohodicka… taky priemer aktovsky pre mna…

  32. oskvarka napsal(a) 12.2.2018 v 16:53

    btw recenzia vyborna za mna body za to iste + ako pisu baby za muldera v bielom tricku 2 navyse :D:D…aj ked scully priroda nadelila mozno „krajsie“ starnutie nedam na svoju „decku lasku“ dopustit ;)

  33. captain napsal(a) 15.2.2018 v 8:17

    Nápad se Skinnerovou minulostí a souvislost mezi Vietnamem a současnými konspiracemi dobrý, jinak průměr. Příběh slabý, nedomyšlený. Moc se mluvilo a málo dělo. Zatím nejslabší z 11. série. Těžko lze uvěřit, že události z 9×19–20 přežili ve svých funkcích v úřadu FBI jak zástupce ředitele Skinner, tak náměstek Kersh…

  34. PetraZelva napsal(a) 15.2.2018 v 12:09

    Jinak kdyby někdo chtěl, moje titulky konečně zde: https://www.titulky.com/…6-297090.htm
    ;)

  35. yscully napsal(a) 15.2.2018 v 20:51

    PetraZelva:
    Cesky titulky nepotrebuju, ale dekuju, ze na tom delas pro ostatni :)

  36. Mirka napsal(a) 16.2.2018 v 10:29

    captain: těžko lze uvěřit především docela hladkému návratu Muldera do FBI. I když byl formálně „očištěn“, podle mě už by si v FBI ani neškrtl, protože dávno před tím ho Kersh oficiálně vyhodil. Ale jsou to prostě Akta X, a když Carter dopustí i motyka spustí. :-))

  37. Tereza napsal(a) 17.2.2018 v 14:37

    Takže lidem tam začnou vypadávat zuby a nikomu to není divné? Žádné další vyšetřování v tomto směru? Mulderovi načesané vlasy alá zastydlá puberta a oba hlavní představitelé opět bez vážných tváří. Hlavně na pitevně, kde už se zase culili jako by šlo o nějakou komedii či parodii. Vůbec se Akta X neberou vážně. Fakt mi to připadá, že se seriál tváří jako pro duševně choré paranoiky a konspirátory a vysmívá se jim.
    Žádná hluboká témata nebo když už by z toho mohlo něco být, tak se tím zaobírají jen povrchně.

  38. Angelitos napsal(a) 16.3.2018 v 2:48

    Tak jsem konečně viděla tuhle epizodu a 40 procent mě teda vyděsilo. Rozhodně bych nesrovnávala s Detour nebo Darkness falls, protože tyhle epizody jsou úplně jinde. Ale jako epizodu z 11 série bych nehodnotila špatně. Není to tak, že bych si klepala na čelo co to zase sakra je :D Skinner parádní týpek a co řekl na konci bylo moc milé. Dokonce jsem čučela jak Mulder prokoukl a nevypadal vůbec tak staře jako doposud, v tom bílém triku. Pořád je tam ten Muldrovský šmrnc! :)

Řekněte nám svůj názor!