Kult X

JEDNOTLIVÉ SÉRIE AKT X
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11.

Horečka (povídka)

autor Sheryl Martin | překlad luca | rating G | kategorie H/C, UST

povidka_horecka.jpg

Dana Scullyová odhrnula ručník z Mulderova čela a rukou se dotkla jeho tváře. Pořád byl  rozpálený, příliš rozpálený. Vstala, šla do kuchyně a naplnila malou mísu studenou vodou. Cestou zpátky se stavila v koupelně pro teploměr.

„Scullyová?“ ozvalo se z ložnice slabým, chraplavým hlasem. „Scullyová… zabili mého otce…“ Oči se mu opět zavřely, jak se propadal zpátky do sladké nevědomosti. Na čele mu vyvstal studený pot.

„Tiše.“ Dana rozepínala jeho košili a s úlevou zjistila, že ta krev všude kolem není jeho. Její prsty se zatřásly, když si uvědomila, čí musí být.

„Můj otec…“ mumlal a nadzvedl se, aby položil svou hlavu na její rameno. Jemně ho přitlačila zpátky na polštář a rozepnula mu kalhoty. „Myslím, že teď by se mnou hodně žen měnilo“ řekla s úsměvem, když svlékala jeho džíny. Srovnala oblečení na okraj postele, namočila ručník do studené vody a vyždímala ho. „Tohle je asi poprvé, co budu mít poslední slovo…“

Jemně odhrnula prameny jeho vlasů z čela a strčila mu teploměr do úst. Fox se zašklebil a škubnul hlavou ze strany na stranu. Neúspěšně se snažil otevřít oči. „Muldere… musím ti změřit teplotu… no tak…“ Rukou ho něžně hladila po tváři. On sebou přestal házet, ten teplý dotyk ho uklidňoval. Zhluboka se nadechl a poslepu se dotkl prsty jejího obličeje, jakoby ji chtěl napodobit.

„Scul…“ Teploměr mu poskakoval v ústech.

„Nemluv“ řekla Dana tiše. Jeho dlaň rozpalovala její kůži, cítila chvění v zádech. Lehce přejel prsty dolů po jejím krku a položil svou ruku unaveně zpátky na postel.

„Skoro čtyřicet…“ zamračila se, když studovala rtuť teploměru. Na okamžik ho nechala samotného, jen aby došla do koupelny pro aspirin a sklenici vody. Podepřela ho pod ramenem a jemně s ním zatřásla. „Muldere, vezmi si tohle.“ Jeho oči se otevřely a snažily se zaostřit. „Co?“ řekl sípavě. „Tady.“ Položila mu dvě pilulky do dlaně a podala sklenici, aby se mohl napít. „Polkni to a zapij.“ Strčil si prášky do úst a natáhl se pro sklenici. Přidržovala ji ve svých rukou a pozorně sledovala, jak ji celou hltavě vypil a klesl zpátky na polštář.

Uchopila namočený ručník a jemně mu chladivou látkou otírala krk a tváře, cítila to horko, které     z něj přímo sálalo. On něco zamumlal, jak ručníkem přejela po jeho rukou, ta chladná voda osvěžovala jeho tělo. Opatrně se přesunula k nohám a oči jí spočinuly na jizvě po kulce na jeho stehně. Málem tenkrát zemřel, ten případ s Boggsem… Před očima jí vyvstal obraz jejího otce, dívala se mu přímo do tváře. Skousla ret a odešla se do koupelny převléct. Bude to dlouhá noc…

Fox Mulder otevřel oči a zamrkal, jak se snažil rozkoukat po pokoji. Přetočil se na bok a pak se pomalu posadil na okraj postele. Jazykem si přejel po rtech, rozpraskaných z horečky, namáhavě se postavil a šel ke dveřím. Dana se v koupelně otočila a uviděla ho padnout vyčerpaně na židli. Právě si oblékla pohodlné tričko a tenké tepláky, věděla, že u něj prosedí celou noc. Rychle k němu přiběhla a vzala ho za ruku.

„Muldere, musíš se vrátit a lehnout si.“ Její zvučný hlas se rozléhal po místnosti.

„Ne… já je musím najít…“ Hlava mu klesla do dlaní.

„V tomhle stavu nikam nemůžeš.“ Postavila ho na nohy a nasměrovala ho zpátky k ložnici bez ohledu na jeho protesty.

„Počkej chvilku.“ Narovnala mu polštář za zády. On přikývl, zavřel oči a slyšel, jak namáčí ručník do vody. Otřela mu čelo. Osamocená slza mu stekla po tváři a vpila se do vlhké látky. Oči měl stále pevně zavřené, když z jeho hrdla vyšel tichý, hluboký povzdech. Vnikal jí do srdce jako nůž.

Zhluboka se nadýchl a pevně ji objal. Daniny ruce se spojily za jeho zády a jemně ho hladily, jak se ho snažila utišit, když se nekontrolovaně rozplakal na jejím rameni.

„Ššš…“ šeptala do jeho vlasů, když sebou trhnul a rozvzlykal se hlasitěji. Tiskl ji k sobě a tiše naříkal, jak ho něžně houpala v náručí. Cítila, jak jí po tvářích tečou vlastní slzy a ztrácejí se v jeho vlasech.

„Zabili ho…“ bolestně sténal k jejímu tričku. „Zabili…“

„Bude to zase dobré…“ mumlala, když se třásl. Odtáhl se a podíval se jí přímo do očí, jakoby chtěl něco říct.

„Já…“ Oči se mu opět zavřely. Opřel se čelem o její hruď a tiše plakal.

Dana se posunula na posteli a levou rukou ho jemně hladila po tváři. Druhou ho objala kolem zad, poslouchala, jak se jeho dech zpomaluje a uklidňuje. Uvolnil se v jejím objetí, její něžné kolébání a tlukot jejího srdce ho uspávaly. Zajela mu prsty do vlasů a cítila, jak se konečně uklidnil. Lehce ho políbila na čelo, zavřela oči a něžně ho k sobě přitiskla.

„Já vím…“ řekla tiše. „Byl to tvůj otec…“

Tento článek byl zveřejněn 21.7.2008 v 13:27 v kategorii Povídky.

Komentáře: 6

  1. Arte napsal(a) 21.7.2008 v 13:50

    Pěkné, moc pěkné. ..přepadla mě melancholie.

  2. xloverin napsal(a) 21.7.2008 v 14:12

    Mohlo to mat este pokracovanie, styl sa mi pacil :-)

  3. Smiky napsal(a) 21.7.2008 v 15:16

    Jenom škoda že to neskončilo APSS :-))

  4. phoenix24 napsal(a) 21.7.2008 v 17:21

    Nic není náhoda, včera jsem zrovna na Anasazi koukala a dnes k tomu povídka…super, moc pěkné!:-) A všechno nemusí končit APSS, mám radši platonické náznakové příběhy:-)

  5. xgirl napsal(a) 21.7.2008 v 17:21

    To by přece po Mulderovi nikdo nemohl chtít, aby po tolika událostech ještě hupsnul na APSS…N8hodou, takhle je to hezký jiskření!:-)

  6. PetraZelva napsal(a) 22.7.2008 v 1:19

    Jé, já taky včera koukala na Anasazi a spol :) Pěkné, pěkné.. i bez APSS :)

Řekněte nám svůj názor!